2015. április 28., kedd

Morgan Rice - A sárkányok dühe (A varázsló gyűrűje 3.)

  Már a harmadik rész érkezik A varázsló gyűrűje sorozatból, és ha lehet, a sorozat egyre izgalmasabb. Mi is újabb kalandra indulunk Thorral, a messzi Ködszigetre, ahol az ismeretlennel kell szembenéznie. Eközben persze Királyudvarhelyen is zajlanak az események, szóval garantáljuk, hogy nem fogtok unatkozni három állomásos turnénkon, április 24-e és 28-a között. Tartsatok velünk, és ha szerencsétek van, még a könyvet is megnyerhetitek! 

Morgan Rice - A sárkányok dühe 

Miért pont ez? Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, mindig úgy emlegetem, hogy Trónok harca kicsiknek. 

Fülszöveg: Ti el tudjátok képzelni, milyen is lehet a sárkányok dühe? Tovább folytatódik Thor harcossá válásának nagyszabású történetét, ahogy a légió átkel a Tűz Tengerén a sárkányok Ködszigetére. Ám ahogy elképzelhetetlen szörnyekkel találják szemben magukat, a százpróba kiképzés hamar élet-halál harccá válik, és nem mindenki éli túl. Eközben a Gyűrű egyre nagyobb veszélybe kerül. Kendricket bebörtönzik, így Gwendolynra hárul a feladat, hogy megmentse őt és apja gyilkosának nyomára bukkanjon. De eközben az ő élete is veszélybe kerül. Ám a legnagyobb fenyegetés a McCloudok támadása. De a hatalomtól megrészegült, gőgös és kegyetlen Gareth meg tudja-e akadályozni Királyudvarhely leigázását? Történet a becsületről és bátorságról, sorsról és végzetről, és persze varázslatról. 

Vélemény: A sorozat következő kötetet ott veszi fel a fonalat, ahol az előző abbamaradt. Bár eltelt egy kis idő az előző kötet óta, nagyon könnyen vissza tudtam rázódni a világba és a kalandokba. Változatlanul szeretem a varázsos hangulatot, amiből itt úgy éreztem, hogy többet is kaptam. A történet semmit sem vesztett a bájából, bátran gyerkőcök kezébe adnám. A stílus változatlanul kedves és szép, így a mesejelleget is megőrizte, illetve azt a bájos humort is, ami annyira sajátja.

  Hiába fut több szálon a cselekmény, azért Thor szála erőteljesebb és egy kicsit más irányba viszi el a történetet. Ő az, aki a leginkább elszakadt a csapattól, hiszen elindult, hogy részt vegyen a százpróbán, így kikerül a királyudvarhelyi vérkeringésből és egy egészen más utat jár be. A Ködszigetre kerül, ahol tényleg elég kemény megpróbáltatásokon megy keresztül, folyamatosan veszélyben van az élete, de egy igazi hőshöz méltón jól állja a sarat. Sokat is fejlődik a karaktere, miközben mégis megőrzi azt a Thort, akit megszerettem az első kötetben. A kis párduca pedig elbájol minden egyes alkalommal, amikor a védelmére kel. Thornak nagy szüksége is van rá, továbbá Reecee barátságára is. Amiken és amilyen helyeken keresztül mennek, egyedül nem is lehetne végigmenni. 

  A Ködsziget és Thor szála adja a legtöbb mágikus és fantasy elemet. Élvezettel és egyre kíváncsibban olvastam a tájleírásokat és a különféle lények ábrázolását. A százpróba, a Ködsziget megint csak a Trónok harcára emlékeztetett, így ezt a jelzőt már nem tudom lemosni a sorozatról. Itt is magukra vannak utalva az innen-onnan összeszedett leendő légiósok, akiknek össze kell szokniuk, túl kell élniük, akárcsak a Falon. Thor szála ilyen "regény a regényen belül" érzést adta, mert eközben Királyudvarhelyen inkább a politikai harcok dominálnak. Thor szálával megkaptam az annyira áhított sok kalandot, a mágiát és a fantasy részt.

  A Királyudvarhelyen játszódó jelenetek más kalandokat és izgalmakat tartogattak. Az egyik testvér Thorral tartott, de a többiek ott maradtak, hogy kiderítsék ki ölte meg az apjukat. Gwen az, aki a legelszántabban próbálja megtalálni a tettest, de fiatalként és ráadásul lányként nincs egyszerű dolga. Kendricket bebörtönzik, így nem sok segítséget tud neki adni, Godfrey pedig egy iszákos léhűtő, akibe mintha nem szorult volna semmiféle felelősségérzet. Gwennek mégis sikerül belőle kihoznia a jót és talán az őköztük kialakult vagy inkább megváltozó testvéri szeretetet kedveltem a legjobban. Jópofa ez a Godfrey, többet is szeretném még látni a lapokon. Gwennek is keményen meg kell küzdenie az életben maradásért, miközben nyomoz, mert páran nem nézik jó szemmel, hogy nem tud nyugton maradni. Az ő jeleneteinél is bőven kijut az izgalomból.

 Erec, a nagy lovag feleségkeresése sem indul gördülékenyen, ráadásul a kiszemelt menyasszony is titkokat rejteget. Annyira ez a szál nem fogott meg, talán csak annyiban, hogy furdalta az oldalamat a kíváncsiság, hogy vajon mi történhetett a lány múltjában és mi elől menekült el. 

Gareth, a trónbitorló és a legkegyetlenebb testvér kimondottan elszórakoztatott, annak ellenére, hogy ő az egyik főgonosz. Ő tipikusan az a negatív szereplő, akit egy időt után megértesz és rájössz, hogy valójában elvakult és a saját poklában fetreng, mint hal a hálóban. Rendkívül ambiciózus, ami a saját hülyeségeit illeti. Ráadásul makacs is. Folyton elbukik, de nem tud észhez térni, maga alatt vágja a fát. Amikor viszont a McCloudok durva támadásba lendülnek, már szánnivalóvá is válik és rájöttem, hogy nem is Gareth személye itt a legnagyobb baj, nála vannak még durvább karakterek is. 

  A sorozat ezen része is bőven tartogatott meglepetéseket, rengeteg kalandot és izgalmat, miközben semmit sem veszített a kezdeti bájából, a mesefílingből, szóval maradok a rajongója és már várom a következő kalandokat. Kellemesen kikapcsolt és a bennem még létező "kislányt" elvarázsolta megint.  Olvasásra ajánlom!
____________________________________________________________________________________  
Történet: 6/5 pontból
Kedvenc: Thor, Godfrey, Khron
Tetszett: a hangulat, a karakterek, a mesejelleg
Fordító: Komáromy Zsófia
Oldalszám: 250 oldal
Kiadó: Maxim Könyvkiadó 
Megjelenés: 2015
____________________________________________________________________________________  
Nyereményjáték 

 Thornak egy legendás sárkánnyal is szembe kell néznie a Ködszigeten. Hogyan is bonyíthatná ennél jobban bátorságát? Ha Ti is tanúságot akartok tenni a bátorságotokról, találjátok ki a képek alapján, hogy a turné résztvevői milyen sárkányokkal néztek már szembe életük során. Ezután már nincs is más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter dobozba a sárkányok nevét. 

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz, a nyertesek jelentkezését pedig az értesítő e-mail kiküldésétől számított 72 órán belül várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. 

Sok szerencsét!

Mai sárkány

 
 a Rafflecopter giveaway  
____________________________________________________________________________________
További állomások 

04/24 Deszy könyvajánlója
04/26 Dreamworld
04/28 Könyvszeretet
____________________________________________________________________________________  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...