2015. április 25., szombat

Wendy Higgins - Angyali győzelem

  A Maxim kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Wendy Higgins Angyali győzelem című regénye, mely az Angyali gonosz trilógia zárókötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere bemutatja az Óriások és hercegek végső, epikus összecsapását. 
  2015. április 14-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is! 

Wendy Higgins - Angyali győzelem 

Miért pont ez? Nagy rajongója vagyok a sorozatnak, már alig vártam a befejező részt. Végre megérkezett! 

Fülszöveg: Eljött az idő a leszámolásra. A jóslat hamarosan beteljesedik, és bár egyre több szövetségese akad Annáéknak, de a fenyegetés is nő. A hercegek minden eszközt bevetnek, hogy megállítsák a lázadó óriásokat. És ahogy minden háború, ez is áldozatokkal jár. A helyzet egyre kiélezettebb, a nyugtalanság és a félelem lassan mindenkit felőröl. Miközben Anna menteni próbálja szeretteit, maga válik a fő célponttá. Minden percről percre változik körülötte, és senkiben sem bízhat. Mikor a Bujaság hercege ellene küldi szerelmét, Kaidan Rowe-t, el kell döntenie, mennyit kockáztat. A sorozat legérzékibb és legpörgősebb kötete újra összegyűjti az óriásokat, hogy kivívják szabadságukat. 

Vélemény: Végre megérkezett az annyira várt befejező rész, elbúcsúztam egy sorozattól, bár kettős érzéssel. Egyrészt sajnálom, hogy a Higgins-féle világba már csak újraolvasással juthatok vissza, új kalandok már nem leszek, másrészt viszont nem bánom, hogy itt megállt a sorozat. Ebből már nem hiszem, hogy többet ki lehetett volna hozni. Maximum akkor, ha az írónő nem hagyja ki azt a sok lehetőséget, ami mellett elment és ha másképp alakít néhány eseményt. Bár még érkezik egy Kaidan szemszög, ami pluszt adhat, de én általában már nem szoktam az ilyen részeket kézbe venni a sorozatoknál. 

  A lezáró rész eléggé meglepett, teljesen másra számítottam és emiatt egy kissé csalódott is lettem. A sorozatot legfőképp a fantasy-világ, a harcok, a humor és a karakterek miatt szerettem. A szerelmi szál csak azért ragadott meg, mert Kaidan egy nem tipikus sráckarakter, és Wendynek sikerült perzselő feszültséget teremtenie a főhőseink között. Nem szeretem a cukormázat, meg a sok romantikát a fantasyk-ben, ha van is bennük szerelmi szál, azt a fajtát bírom, amit Wendy hozott létre Kaidan és Anna között: az odamondogatós huzavonát, a dinamikusan változó kapcsolatot, ami nem belassítja, hanem pörgésben tartja az eseményeket. Az írónő erőssége viszont itt a visszájára fordult és ez volt a legfőbb bajom a lezárással. A fantasy rész, a "vége" harc és alapjáraton az eddig felépített feszültség buborékja kipukkadt. Nagyon kevés volt a fantasy rész a megszokotthoz képest, a főszál problémáinak megoldásai is eléggé döcögősen alakultak. Ezzel szemben ez a rész bővelkedett a romantikában és a fülledtebb részekben. Kinek a pap, kinek a papné alapon én jobban örültem volna, ha a fantasy rész erősebb és megmondom őszintén, hogy ennél azért sokkal nagyobb "vége" harcra számítottam. Persze, voltak meglepő részek is, Wendy képes károkat is okozni a sok szerelem mellett, de egy méltóbb befejezést vártam volna. 

  Aki viszont olyan típus, hogy szereti, ha a szerelmi, baráti és úgy általában véve az érzelmi kapcsolatok veszik át a főbb szerepet, illetve aki a happyendek kedvelője, az nem fog csalódni. Ez a rész pont ilyenre sikeredett: a karakterek érzelmi életén volt a nagyobb hangsúlyt. A szereplők közti kapcsolatok érdekesen és meglepő módon alakultak át, Kaidan és Anna közt is felgyorsultak az események, olyan viszonyok is kialakultak, amikre álmomban sem gondoltam volna. Az egyik ikerlány esete rendesen meg is döbbentett. Talán ez a mellékszál volt az, ami a legjobban megfogott az egész lezáró kötetben, holott még a regény olvasása előtt azt hittem, hogy maga az epikus harc lesz az, ami ennyire megmarad bennem. 

  Ahogy a szereplők közti kapcsolatok alakulása, úgy maguk a szereplők is megleptek. Az előző részekben Kaidan volt számomra az egyik kedvenc karakter, de ahogy Annával megváltozott a kapcsolata elvesztette a "varázsát". A fülledt részek ott vannak, a dögössége ott van, a humora is a helyén volt, de egy idő után olyan lett, mint egy rajongó tinilány. Persze, szép dolog a szerelem, meg is változtatja az embert, de az ilyen fokú változás Kaidan esetében karakterromboló volt. Kialakult bennem egy dögös, kemény srác imázsa, ami szertefoszlott a végére. De ez is ízlés kérdése, lehet, hogy valaki pont emiatt a változás miatt lesz még nagyobb rajongója Kaidannak. A másik kedvenc karakterem Belial, Anna apja volt, ő viszont hozta a formáját és nagyon örültem a jelenlétének.

  Anna viszont előnyére változott és sokat. Sokkal összeszedettebb, kiegyensúlyozottabb lett, sokat változott a gondolkodásmódja is, felelősségteljesebb lett. Kellett is ez az összeszedettség és erő, hiszen rajta múlt az óriások sorsa és nagyon sokan ellene dolgoztak, nagyon sokan pedig benne bíztak. Bár túl sok volt az érzelmekből ebben a kötetben, annak az egynek nagyon örültem, hogy a bajtársiasság, az összetartozás, az egy-csapat-vagyunk fíling is helyet kapott, nemcsak a szerelem. Elég sok karaktert mozgatott az írónő a lezáró részben és többet is foglalkozott a mellékszálakkal, ami hátrány is előny is, attól függ, honnan nézem.  A mellékszereplők egy kicsit közelebb kerültek hozzám, mint eddig, talán még jobban is érdekeltek, mint Kaidan és Anna kapcsolata. Eközben viszont végig azon gondolkoztam, hogy a főszállal mi van? Oké, Kaidan és Anna között még mindig működik a kémia, még a csetelés se egy hétköznapi "mizu? milyen napod volt?"-ban fullad ki. Az is oké, hogy van még sok más szereplőnk, és keresztbe-kasul alakulnak köztük az érzelmek. A bajtársiasság is oké, meg az össznépi vacsora, bulizás, hasonlók, de mi van a fő problémával, hol a harc? Minél több az ember, annál több a probléma alapon lettek más gondok is, amik ugyan lekötötték a figyelmem, de nagyon hiányoltam a fő szál jobb kidolgozását. 

  Változatlanul szeretem a sorozatot, a kezdeti rajongásom megmaradt, bár halványult egy picit az utolsó rész Walt Disney jellege miatt. Sok kérdésre választ kaptam, a szálak a maguk módján lezárultak, így nem maradt bennem hiányérzet. Elszórakoztatott a zárókötet, de az első két kötet izgalmaival és feszültségeivel nem ért fel a harmadik rész. Az epilógust pedig túlzásnak éreztem, akármennyire aranyos és megható volt. 
____________________________________________________________________________________    Történet: 5/5 pontból
Kedvenc: Kaidan
Tetszett: a humor és a szenvedély
Nem tetszett: a vége nekem túl sok volt, kevés volt a harc és a fantasy rész
Fordító: Béresi Csilla
Oldalszám: 392 oldal
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Megjelenés: 2015
____________________________________________________________________________________   
Nyereményjáték 

Mostani játékunk során úgy döntöttünk, nem térünk el az Angyali gonosz sorozat turnéinak megszokott, keresztrejtvényes feladványaitól, így ezúttal is némi agytornára lesz szükségetek ahhoz, hogy megnyerhessétek a kiadó által felajánlott 3 darab Angyali leszámolás c. regény egyikét. Méghozzá nem is akármilyen agytornára! Az egész sorozatot érintő kérdésekkel találkozhattok az egyes állomásokon. De pánikra semmi ok, ha emlékeitek kicsit megkoptak volna, a korábbi turnéinkon megtaláljátok a válaszok zömét. 10+1 kérdés nem állhat Kaidan és közétek! 

Feladat: 
1) Az állomásokon található kérdések megfejtését írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe. 
2) Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt. 
3) A keresztrejtvény főmegfejtését írjátok be a rafflecopter erre kijelölt sorába. 
4) Csak az vesz részt a sorsoláson, aki mind a 10 kérdést, plusz a főmegfejtést is megcsinálja! 
5) A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét! 

Mai kérdés 

 3. Mi az emberi foglalkozása Flynn Frazernek?

 a Rafflecopter giveaway 
____________________________________________________________________________________  
További állomások 

04/14 Deszy könyvajánlója 
04/15 MFKata gondolatai 
04/17 Insane Life 
04/18 Kelly Lupi olvas 
04/19 Angelika blogja 
04/20 Always Love a Wild Book 
04/21 CBooks 
04/22 Függővég 
04/24 Dreamworld 
04/25 Könyvszeretet
____________________________________________________________________________________   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...