2011. szeptember 20., kedd

Ellen Schreiber - Vampire Kisses #2 - Kissing Coffins

Miért pont ez? Az első rész nagyon tetszett, így semmi sem akadályozott meg abban, hogy folytassam a sorozatot.

HA NEM ISMERED AZ ELSŐ RÉSZT, NE OLVASS TOVÁBB!

Történet: Az első részben Alexander elment a városból, Raven pedig - mint ahogy az lenni szokott-, szomorkodik utána, de senkinek se meri bevallani, hogy Alexander elhagyta őt. Legjobb barátnőjével, Becky-vel éppen a Kissing Coffins vámpíros filmet nézik, ami felbuzdítja Ravent arra, hogy Alexander keresésére induljon. Elmegy a Mansion-be, ahol Alexanderék éltek és a fiú szobájában nyomra bukkan. Innentől kezdve Ravent nem lehet megállítani és nyomozni kezd. Eljut egészen Hipsterville-ig, ahol a bohókás nagynénje lakik.

Vélemény: Az első kötet után rögtön belekezdtem ebbe a részbe, mert nem akartam elhinni, hogy Alexander elhagyja, miután elérték, hogy a város végre elfogadja őket. Reméltem, hogy mivel sorozat, vissza fog térni a vámpírfiú az életébe és a szerelmük végre kibontakozhat. Nem azt kaptam, amit vártam és ez nagyon jó volt. A szerelmi szál itt háttérbe került és nagyrészt arról szólt, hogy Raven megtalálja-e Alexandert. Ami a legjobban tetszett, hogy Raven itt is megmutatta a vagányságát. Egy-két nap pityergés után abbahagyta a "világfájdalmat", a sarkára állt és kezébe vette a sorsukat. Ahelyett, hogy feladta volna és hónapokig sajnálta volna magát az ágyban fetrengve jobbra-balra, csapot-papot otthagyott és kikönyörögte a szüleitől, hogy elmehessen a szünetben Hipsterville-be a nagynénjéhez, mert a nyomok ebbe a városba vezettek.

  Hipsterville egészen más város, mint Dullsville, itt mindenki olyan, mint Raven, így a lány nagyon szupernek tartja a helyet és imád itt lenni. Az írónő nagyon jól ábrázolta Raven csodálatát a város és az emberek iránt és kimondottan vicces volt látni, hogy a lány mennyire elemében van a városban. Főleg az a rész nagyon jó, amikor elmegy a Coffin Club nevű szórakozóhelyre, hogy megtalálja Alexandert. Szinte láttam magam előtt az egész helyet, a "gót" embereket és kíváncsian vártam, hogy Raven mikor fog beleszaladni egy itteni vámpírba. Talán a városhoz és a szórakozóhelyhez kapcsolódó jelenetek voltak a legjobbak és a legviccesebbek is. A nagynéni volt a legjobb fej az egész könyvben, Raven sokkal boldogabb lehetett volna, ha mellette nő fel. 

  Miután a Coffin Club nevű szórakozóhelyen összefut a "főgonosszal", Raven hazamegy Dullsville-be, de ezzel magára és a családjára zúdítja a bajt, de legfőképp Alexanderre. Nemcsak a szerelmi szál bonyolódik, hanem végre belelátunk Alexander múltjába is, ami nagy rejtélyt szül és beindítja a kötetekbe átívelő főszálat. Az első részben minden olyan egyszerűnek tűnt nekünk, olvasóknak és Ravennek is, de innentől kezdve csak bonyolódik a helyzet. A fő mozgatóerő persze még mindig a szerelem, de innentől kezdve már nem az a lényeg, hogy egymásba szeretnek-e, hanem az, hogy meg tudják-e tartani egymást, ki tudják-e harcolni az együttlétet. (Rossz az, aki rosszra gondol. :D) 

  A főgonosz után megjelenik még egy és persze, hogy Raven iskolai ellensége, Trevor összegabalyodik velük és hozzájuk csapódik. Nemcsak Raven és Alexander kerülnek veszélybe, hanem a családja és a kisöccse is Nerd Boy. Ennek ellenére Raven azért sem adja fel és felveszi a kesztyűt, hogy mindent kiharcoljon. Pont ezért tetszik Raven alakja, mert amellett, hogy iszonyatosan vicces és jó beszólásai vannak, még a legveszélyesebb pillanatokban is, akkora energiával, hittel és kitartással rendelkezik, hogy megirigyeltem. Az a szép, hogy Raven sokkal veszélyesebbnek és határozottabbnak tűnik, mint a vámpír Alexander, aki sokkal érzelmesebbnek és gyengébbnek tűnik. 

  A főgonoszt hagytam legutoljára, mert ő a kedvenc. Fehér haj, különböző színű szemek és vadság jellemzi. A fehér haj, már eleve nyerő volt nálam (a mangákban azok a legjobb pasik *kuncogás*), de az, hogy még veszélyes és vagány is, már mindennek a csúcsa volt. Alexandernek kellene ilyennek lennie és akkor még jobban irigyelhetném Ravent. Trevorral és a másik gonosszal együtt pedig egyenesen halálos hármast alkottak, így még nagyobb lett a tét és az utolsó pillanatig végigizgultam a könyvet, de olyan függővége lett megint, hogy nem bírtam magammal. 

  Összességében nem okozott csalódást a második rész, mert ugyanolyan vicces volt, izgalmas, új és klassz szereplőkkel gazdagodott a történet és végre kezd fellendülni a sorozat. Itt már nem annyira az volt a cél, hogy Raven végre vámpír lehessen, hanem az, hogy rájöjjön, semmi sem olyan egyszerű a vámpírok világában. A magányos tekintetű hősszerelmes vámpír mellett bizony vannak gonoszak is és hiába ők a legerősebb lények, nekik is bőven van leküzdendő problémájuk. Mondhatnám azt is, hogy ebben a részben Raven kapott egy kis kijózanító pofont. Külön öröm volt, hogy még jobban megismerjük Alexandert és a múltját, amit az első részből még hiányoltam és (*kezeit izgatottan dörzsöli*) egyre több vámpírunk és még komorabb hangulatunk lett, ami majd lassan tovább fokozódik. Csak még kérdés, hogy meddig, mert mostanában jelenik meg a sorozat kilencedik, egyben utolsó része és persze vannak hozzá mangák is, amikkel remélem, hogy nem a világvégéig húzzák el a dolgokat. Szurkolok, hogy a többi rész egyre jobb legyen, ne pedig egy rétestészta. Ha csak a szerelmi vonalat viszi tovább a szerző, akkor már előre látom, hogy csúnya elvérzés lesz.

Miért olvasd el? Ha tetszett az első rész, akkor mindenféleképpen olvasd el, bár ezt felesleges mondani, mert biztos, hogy már nyúltál is érte rögtön. Nagyon jól kikapcsol és megnevetett a történet, van benne izgalom és szerelem is, na meg vámpírok. 

Miért ne olvasd el? Ha komolyabb témára vágysz, ez nem lesz jó választás. Ha az első rész nem győzött meg, akkor ez sem fog. Ha zavar, hogy a végtelenségig húzzák a történetet és inkább egy rövidebb sztorira fáj a fogad, akkor ezt hanyagold, mert kilenc kötetes. Raven személyisége pedig olyan, hogy vagy nagyon szeretnéd vagy nagyon utálnád. 

Ui.: Hogy a borítón melyik alak szerepel az rejtély, mert Raven 16 éves, nem huszonéves. Nem megy a karakterhez a kép.

_______________________________________________________________________
Történet: 5/5 pontból

Karakterek: 5/5 pontból

Kedvenc: "fehérhajú" Jagger, Raven és Alexander

Nem tetszett: A függővégekkel miért kell embereket kínozni? Inkvizíció könyvmolyoknak mesterfokon.

Tetszett: A humor, a Coffin Club és Hipsterville leírása

Kiadás: Harper Teen, 2007 (Első kiadás: Katherine Tegen Books, 2005)

Oldalszám: 176 oldal 
_______________________________________________________________________

6 megjegyzés:

  1. Magyarországon mikor jelenik meg?

    VálaszTörlés
  2. Jó kérdés, azt sajnos én sem tudom. :(

    VálaszTörlés
  3. Jaj, már nagyon várom :) imádtam az első részt! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!Remélem hogy hamar megjelenik Magyarországon is...bár nemtudom meg is fog e...nincs valami információd róla?Hogy olvastad el?Angolul?Gratula hozzá!

    VálaszTörlés
  5. elképesztően elcsépelt volt, és a poénok olyanok, mintha egy humortalan kamasz nyögte volna ki őket
    végig olyan fejet vágtam, mint egy idióta, és tényleg az voltam, amiért véigolvastam
    a nagy fordulat a végén várható volt, de nem érte el az elvárt hatást
    közhelyes volt, kb ennyi a véleményem:)

    VálaszTörlés
  6. Sziaa
    A második része már megjelent magyarul?

    VálaszTörlés

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...