2011. szeptember 20., kedd

Simone Elkeles - Chain Reaction

Miért pont ez? Az első két rész után remegve az izgalomtól és a számat nyalva, mint egy lusta macska nyúltam érte.

HA AZ ELSŐ KÉT RÉSZT NEM ISMERED, NE OLVASS TOVÁBB! 

Történet: Ez a rész Nikki Cruz és Luis Fuentes (a legkisebb tesó) története elsősorban, de azért a többi testvér is szerepel benne elég gyakran. Luis Colorado-ból visszaköltözik Illinoisba az édesanyjával, így ugyanabba az iskolába kerül, ahol annak idején Alex leérettségizett. A város és a környék azonban megváltozott az évek során, a bandáknak már nincs akkora hatalma, a gettónegyedben egy zsaru a szomszédjuk, ráadásul őtőle bérlik ki a régi lakásukat. Luis még két évvel ezelőtt találkozott Nikki-vel Alex esküvőjén, így már ismerősként üdvözli őt a Fairfield gimiben, csakhogy Nikki nem örül neki annyira. Ahogy az egy Fuentestől elvárható Luis is bajba keveredik, ráadásul a lányban emberére akad. 

Vélemény: Molyon már csináltam egy előzetes kalkulációt az értékelésben, hogy hány kötetet követelnék/rendelnék be az írónőtől, mert ez a sorozat iszonyatosan jó volt. Születtek gyerekeik, szóval ide még legalább négy részt! A Fuentes testvérek dögösek, szexik, okosak, viccesek, veszélyesek és vagányak, na meg érzékenyek is egyszerre. Melyik leányzó nem loholna a nyomukban? A lányszereplők pedig eredetiek, szintén viccesek, emellett van mélységük is és nagyon szerethetők.  

  Ennél a kötetnél is féltem, hogy ugyanarra a kaptafára fog menni, de megint kaptam egy másik történetet. Ezúttal is gyökeresen más a fiú és a lány karaktere, de ugyanannyira kidolgozottak, mint az első két részben. A korukhoz megfelelően viselkednek, sajátos személyiségük van és hiába a női nemet képviseli az író, Luis olyan fiú volt, hogy csak na. Ő még kölykösebb és ezáltal aranyos volt számomra, mint a testvérei. Ő a jó tanuló, álmodozó legkisebb testvér, akinek a népmesékben drukkoltál kiskorodban és ő a legérzelmesebb, legnyugodtabb a három fiú közül. De a vér (főleg a Fuentes vér) kötelez, így Luisban is ott van a vagányságfaktor, harcosként veti bele magát Nikki meghódításába és a bandák ügyeibe. 

  A bandák persze megint szerepet kapnak, hiszen azon a környéken szinte fogalommá váltak, annak ellenére, hogy a Latino Blood (LB) befolyása harmatgyenge lett, legalábbis látszólag. Luis ettől még óvatosan pislantgat körbe. Édesanyjával visszaköltöznek a felújított lakásukba és már az első napon nagy meglepetés éri az egész családot, történetesen az, hogy a szomszéd és egyben főbérlő, zsaru. Ebből is látszik, hogy más idők járnak arrafelé, mert eddig látványosságnak számított egy ott élő rendőr, ha egyáltalán élt ott egy is valaha. Ráadásul ez a rendőr még udvarol is Mrs. Fuentesnek, amitől Luis szeme még jobban elkerekedik. 

  Alex és Brittany itt telepedik le az esküvőjük után és hamarosan megszületik első gyerkőcük, Paco, aki Alex halott barátja után kapja a nevét. Mrs. Fuentes azért akart visszaköltözni, hogy az unokája közelében maradhasson, így elég sokszor összegyűlik a család, ami nagyon vicces és egyben bájos jeleneteket szül. Paco nagyon-nagy kedvenc lett, tündéri az a kölyök. 

  Luis a nagy tervei ellenére valahogy összegabalyodik az éledező LB-vel és innentől kezdődnek meg a bajok. Itt megint egy másik oldalról ismerhetjük meg a bandák életét és az írónő már az elején elhint egy rejtélyt, ami majd a könyv végére kibontakozik és hatalmas nagy meglepetést és persze drámát is okoz. A legmeglepőbb a főgonosszal való leszámolás. Ez a bandás vonal nagyon izgalmasra sikeredett megint és álmomban se gondoltam volna, hogy mi a nagy titok. Leesett az állam és azóta is keresem az asztal alatt. 

  A személyes kedvenc Nikki lett, pedig azt hittem, hogy Luis lesz az. Nikki Cruz annak az orvosnak a lánya, aki még ellátta Alex lőtt sebét a kórházban, az első részben. Nikki mexikói származású lány, de egy szót sem beszél spanyolul és teljesen amerikaiként él. A családja nem követ semmilyen mexikói hagyományt, sem az ételekben, sem az ünnepek terén, szinte "letagadják' a latin vért. Nikki családja gazdag és a városi északi oldalán él, a lány gazdag fiatalokkal lóg, főleg mióta az LB-s barátja, Marco dobta őt, miközben Nikki terhes volt. A lánynak ez akkora nagy csalódás volt, hogy elzárta magát a randiktól és minden egyéb bonyodalomtól, ami csak pasikhoz köthető. Ez a szakítás és a terhesség, valamint ami ebből következik SPOILER! -  majdnem belehalt a vetélésbe - SPOILER VÉGE! teszik Nikkit nagyon mély személyiséggé.

  Egy percig sem volt nyavalygós, elkényeztetett lányka, akinek minden az ölébe hullik, csak mert gazdag, csinos és szép. Folyamatosan együtt éreztem vele és amikor hülyeséget csinált, megértettem, hogy miért teszi. Aztán volt két olyan pillanat, amikor nagyon meghökkentett a viselkedése és elismerően mosolyogtam rajta, hogy belevaló vagy kislány. Az egyik, amikor harcolni kezd a szerelemért és azért sem adja fel, még egy telefonbeszélgetés után sem, amitől én világgá szaladtam volna könnycsíkot húzva magam után, a másik meghökkenés a főgonosz leszámolásnál volt. Nikki kedvenc női karakter lett, és az eddigi olvasmányaim alapján ez nagy szó. Kevés női szereplőt tudtak velem megkedveltetni az írók.

  A szerelmi történet most sem volt mentes a drámáktól, a túlfűtött erotikától és a vonzódástól. A Láncreakció cím pedig az egyik legtökéletesebb cím, amit adhatott az írónő, főleg a prológus alapján. Ebben a kötetben is végig megvolt a humor, az izgalom, a szerelem. Az érzelemábrázolás nagyon jó volt, még pislogni is elfelejtettem (meg enni is), miközben olvastam a sorokat. És a borítón szereplő jelenet volt az egyik legjobb és az egyik legviccesebb is. Mrs. P, a kémiatanárnő egy "isten".   

  Komoly témákat járt körbe ismét Elkeles, de nagyon jól megírta a jeleneteket. Itt is érzeni lehetett, hogy bennfentes és nem csak úgy a levegőbe beszél. A komoly témák mellett viszont előhozta a család ütőkártyát is és el is olvadtam tőle. Nagyon jó élmény volt látni az egész család életét, továbbolvasni, hogy mi történt az előző szereplőkkel és szinte a részemmé váltak a karakterek. Olyan volt mintha ezer éves ismerősökhöz kukkantottam volna be, együtt nevettem és izgultam velük. 

  A prológus pedig egyáltalán nem zavart már a harmadik résznél, sőt, nagyon vicces és jó olvasmány volt. Elkeles szépen lezárta a trilógiát, de úgy, hogy benne hagyta a lehetőséget egy folytatásra. Ez sajnos nem fog megtörténni a közeljövőben, de a remény hal meg utoljára. Szeretném (csúnyán fogalmazva: akarom és követelem) Paco Fuentes történetét.  

Miért olvasd el? Szerintem nem kell semmit megmagyaráznom. Kihagyhatatlan!

Miért ne olvasd el? Khm. Van olyan ember, akit nem érdekelhet ez a trilógia? 

_______________________________________________________________________
Történet: 6/5 pontból

Karakterek: 6/5 pontból

Kedvenc: MINDENKI, de valójában Paco, a picurka a nagy szerelem!

Tetszett: MINDEN!

Nem tetszett: Olyan nincs.

Kiadás: Walker Childrens, 2011. augusztus 16.

Oldalszám: 320 oldal   

Hivatalos booktrailer:


_______________________________________________________________________

5 megjegyzés:

  1. Imádom ezt a sorozaatot, egyszerűen az első résztől imádom, a harmadikat még nem olvastam majd most megveszem! :D
    Nagyon jól megfogalmaztad,és örülök hogy valaki ugyanugy szereti ezt a könyvet mint én!

    VálaszTörlés
  2. Ez megjelent már , vagy csak megfog?(mikor?)

    VálaszTörlés
  3. Ez mikor jelenik meg vagy már megjelent ? Lécci ha valami netes oldalon lehet rendelni linkeljétek be! köszi! :)

    VálaszTörlés
  4. En is imadom a sorozatot. Mikor jelenik meg Magyarorszagon akar angolul akar magyarul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosat nem tudok, de szerintem idén meg fog jelenni, az is lehet, hogy átcsúszik 2014 elejére. Mivel az első két rész viszonylag hamar jelent meg egymás után, így valószínű, hogy ezt sem húzzák sokáig. :)

      Angolul már elérhető a külföldi oldalakon, pl. amazon.com, bookdepository. Némelyik cég Magyarországra is szállít. :)

      Törlés

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...