2014. november 1., szombat

Lacey Weatherford: Crush - Bizsergés

 Október 27 és november 3 között a Blogturné Klub 8 bloggere mutatja be Nektek Lacey Weatherford: Crush - Bizsergés című regényét, Hunter és Cami izgalmas szerelmi történetét. Az értékelések mellett persze extrákkal és a már megszokott játékkal is készültünk, ahol három példányt nyerhettek a könyvből.

Lacey Weatherford: Crush - Bizsergés

Miért pont ez? Ez a könyv is szerepelt az angol várólistámon. A magyar megjelenés alkalmából előrébb vettem a listán. 

Fülszöveg: Cami Wimberley-nek van egy terve, és ebben a tervben nem jut hely a pasiknak – főleg minden idők legvadabb partiállatának, Hunter Wildernek nem, mindegy milyen jóképű és karizmatikus. Cami gyönyörű, végzős, elképesztően tehetséges, jó tanuló, s mindent megtesz azért, hogy bekerüljön álmai főiskolájára, musical szakra. Minden tökéletes. 
   Hunter Wilder nem akar barátnőt – attól most csak túl bonyolulttá válna az élete. Főleg Miss Jókislányt nem akarja, de akkor miért nem tudja levenni róla a szemét? Megpróbálja tartani tőle a három lépés távolságot, de a sors mintha a másik karjaiba taszítaná őket. Régóta nyilvánvaló mindenki számára, hogy tetszenek egymásnak. 

Vélemény: Nem tudom, mi ütött belém mostanában, hogy megint romantikus YA-t vettem a kezembe. Alapjáraton nem szeretem ezeket a sztorikat, mert szerintem egyforma mindegyik, de ennek a könyvnek adni akartam egy esélyt. Sokan olvasták a környezetemben angolul és mindenki áradozott róla, így amikor a magyar megjelenés híre a fülembe jutott, úgy döntöttem, hogy ideje nekem is elolvasni, ha már annyira jó. Nem ez volt életem legjobb könyve, de szerencsére a jobbfajta YA romantikusok közé tartozik, így nem bántam meg, hogy elolvastam. Pár óráig tartó kellemes kikapcsolódást okozott, a műfaj kedvelőinek mindenképp ajánlom!

Ez tipikusan az a fajta könyv volt, amit az utolsó fele tesz érdekessé. Az elején még megvan rá az esély, hogy az ember félrerakja, ha nem bírja annyira a műfajt, de akkor lemarad a végéről, ami értékesebbé teszi az egész sztorit. Ha nem vagyok kitartó, akkor biztos, hogy lehúztam volna a könyvet, ezért nem szerettem sose a félbehagyott könyvekről szóló értékeléseket. Az elején csak a szokásos események vannak, mint minden YA romantikusban. A főhősnő, aki ez esetben jókislány, a suli strébere találkozik a suli legdögösebb pasijával, a partyarc Hunterrel, aki felfigyel a lányra. A főhősnőkbe természetesen szerelmes a legjobb barátja, Clay, aki a suli másik strébere. Ezek miatt adott, hogy beleszaladunk egy szerelmi háromszögbe. Attól féltem, hogy a könyv csak erről fog szólni, hogy végül ki viszi a lányt, ki lesz a befutó. 

  A könyv első felében eleinte tényleg úgy tűnt, hogy szerelmi háromszöges lesz a sztori, de szerencsére Cami egy normális lány, így fair módon megmondja Clay-nek, hogy ő nem tudja viszonozni az érzéseit. Ő csak barátként szereti vagy úgy, mint egy testvért, nem tud másként tekinteni rá. Ekkor kedveltem meg igazán a főhősnőt, mert egy számomra fontos tulajdonságot találtam meg benne. Szeretem az egyenes embereket, Cami is ilyen. Nem ámította Clay-t és nem is próbálta nagyon sokáig húzni a válaszadást, egyszerűen rövidre zárta ezt az ügyet. Nem kezdett el tipródni és hisztizni sem, hogy jaj, most kit is válasszon. Tudta, mit és kit akar. Bár nehezen tud megbízni Hunterben és a srác érzéseiben, próbál esélyt adni kettőjüknek.

 Clay-t viszont ekkor utáltam meg. Nagyon. Ő tipikusan az a srác, aki egyszerűen nem érti meg a "nem" szócskát, még ha a fejed tetejére állsz, akkor sem. Az a kategória, akinél elgondolkodsz, hogy most a nyelvet nem érti vagy ennyire hülye? Mivel Clay szintén stréber, intelligens, jó tanuló, stb. csak az marad, hogy simán beteg, akinek egy pszichológus kéne. A legjobb szó rá a szánalmas. Igyekszik ugyan, hogy minden tekintetben megfeleljen Caminek és sokat tesz azért, hogy a lány érzései megváltozzanak iránta, eléggé kitartó is, de van egy határ, amit ő átlép. Megszállottá válik, aminek sosincs jó vége. Általában bírom a nem normális karaktereket, de Claynél rájöttem, hogy a "nem normálisok" között is vannak típusok. Ő az a típus, akire annyit tudok reagálni, hogy: nagyon gyorsan kezdjél magaddal valamit vagy tűnj el a társadalomból. Ha egy ilyen ember kerülne a barátaim közelébe, lekarmolnám az arcát.

 Hunter sem tűnik jobb választásnak elsőre. Ő az ügyeletes szépfiú és rosszfiú, állandóan bulizik, az alkoholt és a drogokat sem veti meg. Lógnak rajta a csajok, szinte mindenki bomlik utána. Egy csettintésre bárkit megkaphatna, de mégsem kell neki senki. Két kézzel tolja el magától a lehetőségeket, mígnem azon kapja magát, hogy egyre többször Camin felejti a szemét és egyre többet gondol a lányra. Küzd saját magával, mert egyre jobban érzi, hogy tudná szeretni ezt a lányt, de nem teheti meg, hogy meg is szerezze. Miért is? Ez a titok az, ami még izgalmasabbá teszi a sztorit. Összegabalyodnak Camivel, de a drog miatt sok negatívum kerül a kapcsolatukba. Én sem tolerálom ezt a "hobbit" és sajnos nagyon is jól tudom, hogy ez a dolog hová vezethet egy kapcsolatban. Hunter folyamatosan titokzatoskodik és bizonygatni próbálja, hogy jó oka van rá, hogy mit miért csinál, csak nem mondhatja el. Valljuk be, így nagyon nehéz megbízni a másikban. Szerintem nincs is megfelelő és elfogadható magyarázat a droghasználatra. Cami mégis bízni próbál Hunterben és valahol érzi, hogy ezt jól teszi.

 Hunter karaktere folyamatosan összezavart, mert valamikor úgy tűnt, hogy a felszín alatt ő egy nagyon jó srác, valamikor viszont az járt a fejemben, hogy Cami jobban tenné, ha messzire elkerülné őt is. Az írónő úgy írta meg a sztorit, hogy olvasóként ugyanazokat a köröket tudtam lefutni fejben, mint Cami. Meg lehet bízni Hunterben vagy sem? Ő most jó vagy csak hülyíti Camit? Frusztráló volt, hogy nem jöttem rá a nagy titokra, pedig gondoltam rá, hogy csak az lehet a megfelelő magyarázat, de az írónőnek sikerült úgy csavarnia a sztorit, hogy mindig túljárt az eszemen. 


  A könyv második felében elharapóznak a dolgok, jobban felpörögnek az események és Cami élete egy káosz lesz. Clay nem bír leakadni róla, Hunter is egyre többször okoz neki csalódást, de végül kiderül Hunter titka. Szerencsére nincs függővége a sztorinak, sőt, annyira lezárt a történet, hogy nem is tudom elképzelni, miért is sorozat ez. Mindenesetre folytatni fogom a sorozatot, mert tetszett az írónő stílusa és a jobbfajta YA romantikus írók közé tartozik.

 Kellemes és szórakoztató perceket okozott az olvasás, értelmes volt a sztori is, a karakterek viszonylag jól kidolgozottak, volt benne nyomozásos szál is és a romantika sem az az émelyítő cukros fajta. A műfaj kedvelői bátran olvassák el.
____________________________________________________________________________________  
Történet: 5/5 pontból
Tetszett: az egész!
Nem tetszett: -
Kedvenc: Hunter
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó 
Megjelenés: 2014.11.04 (Elit start), 2014.12.05. (Várható megjelenés)
____________________________________________________________________________________  
 Nyereményjáték 

  A történet főhősnője, Cami, többek között a gyönyörű vörös hajával ejti ámulatba Huntert. A könyvekben sok vörös hajú főhősnővel találkozhattatok, így most szeretnénk egy olyan játékra meghívni Benneteket, ahol ki kell találnotok kép vagy leírás alapján, hogy kiről is van szó. A helyes megfejtők között pedig a Crush - Bizsergés három példányát sorsoljuk ki. 

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz, a győztesnek pedig 72 órája van válasz e-mailt küldeni, ellenkező esetben új nyertest kell sorsolnunk. 

“Aztán hirtelen fájdalom, vakító ragyogás. ….. oldalra rántotta a fejét, ahogy Íjász erős szorításában küzdött a munkálkodó felcser ellen. A fejkendője lecsúszott, s szabadjára engedte színpompás hajzuhatagát, melyben napsugár, pipacs, réz, fukszia és lángnyelvek csillámlottak. A vörös ezer árnyalata, fénylőbb, mint a friss vér, ami épp az ösvényen csordogált.” 

 a Rafflecopter giveaway
____________________________________________________________________________________  
 További állomások 

10/27 Kelly Lupi olvas 
10/28 Deszy könyvajánlója 
10/29 VENDÉGBLOGGER: Dave világa
10/30 MFKata gondolatai 
11/01 Könyvszeretet
11/01 Dreamworld 
11/02 Insane Life
11/03 Media Addict
____________________________________________________________________________________  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...