2014. április 30., szerda

Wendy Higgins - Angyali szövetség (Sweet #2)

  A Maxim Kiadó jóvoltából április 24-én megjelent Wendy Higgins: Angyali szövetség című könyve, a nagysikerű Sweet sorozat második kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenhárom bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Anna Whitt démoni kalandjának folytatását!
 2014. április 21-től minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.
  Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Wendy Higgins - Angyali szövetség

Miért pont ez? Imádtam az első részt és már tűkön ültem, hogy mikor fog megjelenni a következő. Alig vártam, hogy újra Kaidanról olvashassak. :)

Fülszöveg: Anna, egy őrangyal és egy démon lánya, megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is. A suttogók rákényszerítik, hogy a túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének a fia, tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano - a Harag hercegének fia - kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tenniük érzéseiket, és leküzdeniük életük legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?

Vélemény: Az első részt nagyon szerettem, főleg Kaidant és Anna apját bírtam. Tetszett az a feszültség is, amit az írónő teremtett Anna és Kaidan között és maga a történet is újszerű volt. Alig vártam, hogy a kezembe vehessem a második részt, amit ugyan nem imádtam, de szerettem.

  A történet nagyon más irányba indult, mint amire számítottam. A második részen sajnos nagyon érezhető volt, hogy ez egy átvezető kötet, a toborzáson kívül nem igazán történtek jelentős dolgok. Az írónő inkább csak előkészített egy háborút, ami majd a harmadik kötetben fog kirobbanni. Ennek ellenére kedveltem ezt a részt is, hogy miért?


1) Kaidan Rowe egy isten. Jó, tudom. Nem az, hanem a Bujaság hercegének fia, de akkor is egy isten. Ugyan keveset szerepelt ebben a részben, legnagyobb bánatomra, de hatalmasakat alkotott. Zabáltam a sorokat, amikor az ő jelenetei voltak.

2) Jobban megismertem Kopanot, akit nem tudtam magamban hova tenni az előző kötetben. Megkedveltem a srácot, olyan rejtett tulajdonságai bukkantak felszínre, hogy csak pislogni tudtam. Bár nem emelkedett meg tőle a pulzusszámom, mint Kaidantól, de azért volt egy felejthetetlen jelenete.

3) Legnagyobb örömömre Anna apja sokkal többet szerepelt. Az első részben rögtön megkedveltem az apukát, hangosan nevettem a beszólásain is. Ebben a részben egy másik oldaláról ismerhettem meg: a gondoskodó és szerető apuka oldaláról. Amikor megjelent a színen, mindig a Dr. Csontból Angela apja jutott róla eszembe. Valahogy így tudnám elképzelni Anna apját is.

4) Imádtam az új Annát! Előnyére vált, hogy egy kicsit vagányabb lett. Ettől viszont sokkal nehezebben vette az akadályokat, mint az előző kötetben. Nagyon sokszor kísértésbe esett akár alkoholról, akár drogról, akár Kaidanról volt szó. A kisördög a vállamon mindig toporzékolt, mikor ilyen jelenet következett, az angyal meg fogta a fejét, hogy így minden el fog bukni, vajon Anna észnél tud-e maradni. Megmondom őszintén, hogy néha komolyan a bukás mellett szurkoltam. Kit érdekel holmi prófécia, hogyha ott van Kaidan! Nincs igazam?

5) A két új karakter sokat dobott a könyvön. Mind a kettő nagyon érdekes volt, ráadásul Annának világot kellett látnia miattuk, így nem csak Amerikáról szólt az egész. (Imádom az utazós jeleneteket.) Különösen Zania szála fogott meg. Annyira gyökeresen más a bűne, a munkája és a neveltetése, mint a többieké, hogy már ezért kiérdemelte a figyelmemet. Kedvelem az ikreket is, de a másik kedvenc szereplőm mégis Zania lett.

6) Voltak ugyan facepalmos jelenetek, de az írónő ellensúlyozta azokat olyan jelenetekkel, amiktől padlót fogtam. Nem spoilerezek, így csak annyit jegyzek meg, hogy a Hercegek vérbeli szemétládák.


7) Anna és Kaidan jelenete a házban viszont mindent vitt. Már csak ezért is érdemes volt elolvasni a könyvet. Szerintem azért olvastam ki lassan a második részt, mert ezt a jelenetet elolvastam vagy négyszer. Wendy Higgins szerintem kiváló NA könyveket tudna írni! Ez a jelenet olyanra sikerült, hogy sokáig nem fogom elfelejteni, az biztos.
 
  A facepalmos jelenetek vettek le a könyv értékéből és az átvezető kötet jelleg. Emiatt nem tudtam annyira szeretni, mint az első részt. De minden jóban van valami rossz is. Ezek voltak a facepalmok:

1) Az új Anna nagyon vagány, dögös, magabiztos és erős csaj. Pont ezért csóváltam a fejem, mikor a prófécia hallatán és még egy-két jelenetnél elsírta magát. Furán vette ki magát az egész, mert míg a szenteskedő vagy szent Annából simán kinéztem volna, hogy meghatódik egy szent kép láttán is, addig ennél az Annánál nem. Egy kicsit lazább átmenet kellett volna a szent és a vad Anna között, mert senki sem ennyire végletes, legalábbis egy normális ember nem.

2) A kaja- vagy főzésfétis is egy ilyen dolog volt. Elhiszem, hogy hízelgő egy férfinak, ha egy nő főz rá, de itt néha túlzásokba esett az írónő. Néha úgy éreztem, mintha kajapornót olvasnék.

3) A tipikus repteres jelenet, ami a romantikus vígjátékokban már annyiszor ki lett játszva, hogy az ember könyökén jön ki. Valami kreatívabb megoldásra számítottam az írónőtől.

  Összességében szerettem ezt a részt is, így a sorozat is a kedvenceim között marad. Nagyon várom a harmadik részt, mert úgy összekavarodtak a szálak, hogy fogalmam sincs, hogyan is fogja kibogozni őket az írónő. A szereplőket pedig egyre jobban szeretem, mert egyre több oldalukról ismerhetem meg őket. Ajánlom nagyon is, főleg az esős és magányos estékre. Érdemes Kaidannal randizni. ;)

________________________________________________________________________________________________
Történet: 5/5 pontból
Tetszett: Kaidan és a forró jelenet
Nem tetszett: az átvezető kötet jelleg
Kedvenc: Kaidan, Anna apja
Fordította: Béresi Csilla
Oldalszám: 384 oldal
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Megjelenés: 2014. április 24.
________________________________________________________________________________________________
  Nyereményjáték

  Hallottatok már az auráról?
  Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Képes megállapítani pusztán a színek és azok árnyalatai alapján, milyen érzések kavarognak adott pillanatban az emberekben.
  Ezt látva sötétzöldre váltott az aurátok? Netán ti magatok is szeretnétek kipróbálni, milyen lehet másokban olvasni? Nos, most megtehetitek. 
  Minden blogon találtok egy-egy mondókát, melynek segítségével kitalálhatjátok, melyik színhez milyen érzés tartozik.

1) Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
2) Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/érzést, így plusz esélyekkel indulhattok.
3) Néhány betűhöz nem tartozik kérdés. Azokat nektek kell kitalálnotok, de ha szétnéztek a Blogturné Klub hivatalos blogján, könnyen megtalálhatjátok őket. 
4) A vastaggal kiemelt rész egy olyan dolog megfejtését tartalmazza, melynek fontos szerepe lesz a történetben, s ennek a megfejtése éri a legtöbb pontot.

A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali szövetség könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás!)

Minden oda, ha tested temploma
nem hippik és peace-ek otthona.
De meglásd, aurád levendulakékre vált,
amint megleled a benned rejlő harmóniát.

a Rafflecopter giveaway
________________________________________________________________________________________________
 A turné többi állomása

04/21 Dreamworld
04/22 Szilvamag olvas
04/23 Nem harap a...
04/24 MFKata gondolatai
04/25 Deszy könyvajánlója
04/26 Kristina blogja
04/27 Always Love a Wild Book
04/28 Angelika blogja
04/29 Kelly Lupi Olvas
04/30 Könyvszeretet
05/01 Insane Life
05/02 CBooks
05/03 Függővég
________________________________________________________________________________________________
 

3 megjegyzés:

  1. Ez most kétszavas megfejtés lesz? Egyszerűen sehogy se tudom kitalálni... :/ Mármint az érzés maga megvan, de most nem értem, hogy összefüggő 2 szó a megfejtés, vagy ugyanannak az érzésnek 2 különálló, de ugyanolyan jelentésű szava?

    VálaszTörlés
  2. Most egy kicsit megnyugodtam, hogy nem csak rajtam fog ki ez a kérdés! :)
    Ahogy haladunk a vége felé, nekem egyre nehezebb kitalálni a megoldásokat! :S Bár, lehet, hogy ezzel csak én vagyok így! :P
    Reni

    VálaszTörlés

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...