2014. április 19., szombat

Morgan Rice - A királyok sorsa (A Varázsló Gyűrűje II.)

 A Maxim Kiadó a Könyvfesztiválra elhozza nektek a következő fejezetet Thor kalandos útjából, Morgan Rice nagy sikerű fantasy sorozatát, A Varázsló Gyűrűjének második részét, A királyok sorsát! 
  Kísérjétek figyelemmel a blogturné állomásait, melyeken a szokásoknak megfelelően  extra információkat kaphattok a történetről, és a játék végén a kiadó jóvoltából három példány talál gazdára.

Morgan Rice - A királyok sorsa (A Varázsló Gyűrűje II.)

Miért pont ez? A sorozat első része tavaly jelent meg a Maxim Kiadónál és rögtön beleszerettem a sorozatba. Nagyon vártam, hogy megjelenjen a következő rész, már csak a függővég miatt is.

Fülszöveg: A királyok sorsa folytatja Thor kalandos útját a férfivá és harcossá válás felé, ahogy egyre többet tud meg arról, ki is ő valójában, és milyen erőkkel rendelkezik. Miután elmenekül a börtönből, Thor elszörnyedve értesül a MacGil király elleni újabb merényletről. Az uralkodó halála váratlanul ér mindenkit. Családi dráma, belviszály, becsvágy, irigység, erőszak és árulás közepette mielőbb trónörököst kell választani, és valaki ismét megpróbálhatja kézbe venni a dinasztiák ősi kardját, a MacGilek hatalmának forrását. De minden a feje tetejére áll: előkerül a gyilkos fegyver, és a merénylő nyaka körül szorul a hurok. Közben MacGiléket a McCloudok is fenyegetik, akik ismét támadni készülnek a Gyűrűn belülről. Thor igyekszik ismét meghódítani Gwendolyn szívét, de talán már soha nem lehetnek egymáséi: parancsot kap, hogy csomagoljon, és bajtársaival együtt készüljön fel a százpróbára, száz pokoli, kimerítő napra, amelyen minden légiósnak át kell esnie. De vajon mi vár rá az ismeretlenben?

Vélemény: A sorozat iránti szerelemem továbbra is kitart. Az első részt nagyon megkedveltem és nehezményeztem, hogy ennyire rövid és nem vehetem rögtön a kezembe a következő részt. Most is nehezményezem, hogy ennyire rövid lett a második rész is, mert szerettem volna több időt eltölteni ebben a világban. De nem kaphat meg mindig mindent az ember azonnal. :) Remélem, hogy a többi rész is megjelenik nálunk és remélhetőleg minél hamarabb.

  A második rész ott veszi fel a fonalat, ahol az első részben félbemaradt. Thornak sikerül kimenekülnie a börtönből, de a nevét ezzel még nem tisztázta. Látni akarta a királyt, aki ellen közben merényletet követtek el. Egyre jobban összekuszálódnak a szálak és semmi sem halad a normális kerékvágásban. Gwennel sem alakulnak jól a dolgok. Thornak pedig sürgősen cselekednie kell minden téren, mert az idő rövid. Hamarosan el kell hagynia a királyságot, hogy részt vegyen a száznapos próbán, amit lehet, hogy nem is él túl.

  Thor kevesebb szerephez jut a második részben, viszont jobban megismerhetjük a többieket, szinte mindegyik testvér nézőpontjával találkozunk és még Erec-ket, a leghíresebb lovagot is követni tudjuk az útján. Ő az, aki az első részben elindult feleséget keresni, hátrahagyva Thort. A McCloudokon keresztül végre megismerhetjük a szörnyűséges Birodalom embereit, akik fenyegetik a Gyűrű Királyságát. A Királyságot körülvevő mágia miatt eddig nem tudtak behatolni a falakon és nem tudták meghódítani a területet, de McCloud tervezi, hogy egyességet köt velük. Ez végzetes lehet a Gyűrű Királyságára nézve, főleg, hogy MacGil király meghalt és nem feltétlenül a megfelelő ember került a trónra.

  Szeretem azt a hangot, amivel az írónő elmeséli ezt az egész történetet. Teljesen mindegy, hogy éppen gonosz vagy jóságos szereplő van éppen a középpontban, ott van ez a sajátosan bájos hang, ami a gyerekkori mesékre jellemző. A gonosz gonosznak tűnik, de mégsem lesz horrorisztikus, mert ez a hang elveszi az élét. A jóságos karakterek viszont még nemesebbek és szerethetőbbek lesznek tőle.Thor az egyik kedvenc karakterem, a kis állatkáival együtt (annyira cukik! :)), de a MacGil gyerekeket is nagyon szeretem, főleg Reece-t és Kendricket. Ők testesítik meg a tiszta jóságot ebben a könyvsorozatban és kész felüdülés ilyen karakterekről is olvasni, akik nemesebb értékeket képviselnek. A könyv végére még az iszákos Godreyt is megkedveltem, mert végre kijózanodott egy pillanatra apja halála miatt és fontolóra vette, hogy talán nem jó úton halad.


 Meglepő módon a leggonoszabb testvért, Garethet nagyon bírtam ebben a részben. Egyértelműen ő a negatív karakterek egyike, de annyira szórakoztatott az üldözési mániája, hogy valahogy nem tudtam komolyan venni. Még ő sem tudta magát annyira komolyan venni, aztán tett pár meglepő dolgot, ami miatt tisztelni kezdtem, mint ellenséget. A jellemfejlődése szépen halad, szeretem, hogyha ennyire követhető a fejlődés és nincsenek benne logikai bakik vagy érthetetlen, kiszámíthatatlan ugrások. 

  A mágia kevesebb szerepet kapott, viszont az írónő nem engedte, hogy elfelejtsük, hogy ez nem csak egy történelmi kalandregény kicsiknek, hanem ez egy fantasy. A Birodalom "emberei" pl. másfajta lények, de rajtuk kívül is megjelennek fura szerzetek a könyv vége felé, előrevetítve, hogy a harmadik részben több ilyenre számíthatunk. 

  Annyira erős függővége nem lett a regénynek, mint az első résznek volt, de ugyanannyira várom a következő részt, mert a szálak még korántsem lettek elvarrva. Sok kérdés megválaszolatlanul maradt. Vajon lesz háború? Ha lesz, akkor ki támad meg kit? McCloud király mihez kezd? Megtámadja a MacGilleket egyedül vagy a Birodalom segítségével? Milyen lesz az új MacGil királyság az új királlyal? Mi lesz a MacGil gyerekek sorsa? Thor túléli a százpróbát? És még sorolhatnám. Ráadásul a regény elején elindult Thornál egy szál, ami legalább annyira érdekes, mint a többi, de a százpróba miatt ez félbeszakadt.

  A szerelem a kalandokhoz képest kevés, így a fiúknak is ugyanúgy ajánlott olvasmány, de a lányok is szórakoztatónak találhatják. Változatlanul tartom magam ahhoz, hogy ez a sorozat Trónok harca kicsiknek. Hasonló hangulata van, de mégsem annyira tömény és felnőttes. Én nagyon élveztem minden egyes sorát és szerettem ebben a bájos és varázsos világban lenni, a folytatást már alig várom!



________________________________________________________________________________________________
Történet: 6/5 pontból
Kedvenc: Thor, Reece, Kendrick, Gareth
Tetszett: a könyv varázsos és bájos hangulata.
Nem tetszett: túl rövid volt a könyv.
Fordító: Komáromy Zsófia
Oldalszám: 240 oldal
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Megjelenés: 2014. Könyvfesztivál
________________________________________________________________________________________________
  Nyereményjáték

  A könyvben a királynak van egy különleges, saját serege, kiknek neve messze földön híres. A történelemben is találhatunk ilyen híres hadseregeket. A ti feladatotok, hogy rájöjjetek, mi melyikre gondoltunk.

  Minden állomáson találtok egy nyomot, melynek segítségével közelebb juthattok a megfejtéshez.

Játékszabályok:

1) Kedveld a Blogturné Facebook oldalát! (Kötelező elem!)
2) Kedveld a Dream válogatás Facebook oldalát! (Kötelező elem!)
3) Írd be a helyes megfejtést! (Kötelező elem!)
4) Oszd meg a turnét! (Nem kötelező!)
5) CSAK MAGYARORSZÁGRA szállítunk!

A mai nyom:

#2 Az első feljegyzés az 1463. évi délvidéki hadjárat során említi őket.

a Rafflecopter giveaway
________________________________________________________________________________________________

 A turné többi állomása

04/18 Deszy Könyvajánlója
04/19 Könyvszeretet
04/20 Kelly & Lupi Olvas
04/21 Függővég
04/22 Dreamworld 
________________________________________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...