2014. február 10., hétfő

Várható és friss megjelenések #1 (Ifjúsági)

Hogy mi? Ezek fognak megjelenni? Csak most mondod?
   Nem mintha a koalát érdekelné, de engem és nagyon sokunkat lázba hoznak az idei megjelenések. Főleg a tavaszi szezonban hoznak el nekünk a kiadók sok újdonságot vagy régi ismerősöket. A legtöbb megjelenés a Könyvfesztiválra (április 24-27.) datálható, de ember tervez, isten végez alapon lehetnek elcsúszások vagy akár korábbi megjelenések is. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem pár várható vagy friss megjelenést. Ifjúsági kategóriában ezeket várom nagyon: 


Wendy Higgins - Sweet Peril
Maxim Könyvkiadó
Várható megjelenés: 2014. tavasz (Könyvfesztivál)

  A trilógia első részét Angyali gonosz címmel tavaly jelentette meg a kiadó. Blogturné is kapcsolódott hozzá, de a turnén kívül is sokaknak tetszett a bevezető rész. Turné ide vagy oda, én nagyon szerettem és várom a folytatást. Ha minden igaz, akkor a második résznél is megmarad az eredeti borító, ami elég tetszetős. A címmel ellentétben az angyalokhoz nem sok köze van a sorozatnak, de a démoni energia csak úgy hemzseg a lapokon. Mostanában keresem az olyan könyveket, ahol a gonoszak jutnak nagyobb szerephez, mert a jók és a hősök már egy kicsit unalmassá váltak számomra. Ez a sorozat a gonoszkodó karakterek miatt nőtt nagyon a szívemhez.

Morgan Rice - A March of Kings
Maxim Könyvkiadó
Várható megjelenés: 2014. tavasz (Könyvfesztivál)
   A sorozat első része A hősök küldetése címmel jelent meg tavaly, ehhez is volt Blogturné. Bár úgy vettem észre, hogy a csajos könyveknek nagyobb volt a sikere, érdemes figyelni erre a sorozatra is. Most, hogy a Trónok harcát elkezdtem olvasni, még inkább helyt adok annak, hogy ez a sorozat Trónok harca kicsiknek. A high és hard fantasy világába tökéletes bevezető fiúknak-lányoknak egyaránt. Sok része van, de nem annyira epikus méretű, mint felnőtt társa. Érdekes világ, egy kisfiú a hős, a kor hasonlít a lovagok korára, a mágia is szerepet kap, ármány, intrika, szerelem, szóval van benne minden, ami miatt a könyvek oda tudják szögezni az embert a fotelhez.


Niall Leonard - Crusher
Maxim Könyvkiadó
Várható megjelenés: 2014. tavasz (Könyvfesztivál)

  Finn holtan találja az apját és az élet rátesz még egy lapáttal a srác bajaira: ő lesz a fő gyanúsított. Ahhoz, hogy tisztára mossa a nevét, meg kell találnia az apja gyilkosát minél előbb. London alvilágában azonban nemcsak veszély leselkedik rá, de sötét családi titkokra is bukkan. Az angol nyelvű fülszöveg első olvasat utáni összefoglalása ez, magyar fülszöveggel és címmel még nem találkoztam. A történet nem hangzik rosszul, de ismerősen cseng annyi krimi után. Ettől függetlenül két pofára zabálom a műfajt és ha a borító hűen tükrözi a könyv hangulatát, akkor talán még imádni is fogom. Nagyon kíváncsi vagyok rá. (És végre megint fiú főhős!)


Rachel Joyce - Perfect
Maxim Könyvkiadó
Várható megjelenés:2014. ?

  Byron édesanyja végzetes hibát követ el. A fiú meggyőződése, hogy ehhez köze van annak, hogy két másodpercet adtak az időhöz ebben az évben (1972). A másik főhős, Jim egy fura figura. Mindennap köszön a tárgyainak, huszonegyszer. Ha elrontja a napi rutint, akkor újrakezdi az egészet, nehogy az egyensúly kibillenjen. Retteg a káosztól. 
  Ez nem sokat mond el a történetről, de mégis valami nagyon megfogott benne. Talán a két másodperces időeltolódás, ami miatt hajlamos vagyok összeesküvés-elméleteket gyártani vagy időutazásos vagy pillangóhatásos dolgokra gyanakodni. Vagy talán Jim figurája fogott meg a kényszeres dolgaival. Mindenesetre megmozgatta a fantáziámat és kíváncsi lettem a könyvre. 

Meg Cabot - Ébredés
Ciceró 
Várható megjelenés: 2014. március-április

  Az Elhagyatva trilógia harmadik része végre megjelenik tavasszal, így semmi se választ el majd attól, hogy egyben legyűrjem a sorozatot. Nem szeretem az írónőt, próbálkoztam más könyveivel és nem jött be a stílusa, de ez az egy sorozata nagyon megfogott, talán a témaválasztás miatt. Nagyon jó kis alvilági hangulatot sikerült kialakítania az első részben, újra és újra eszembe juttatta Dante Poklát. Az első részről itt írtam korábban.

Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen
Könyvmolyképző Kiadó
Várható megjelenés: 2014. ?

  Sky, a végzős "rosszlány" próbál hátat fordítani a múltjának, de beleszalad Deanbe, a "rosszfiúba", ami megnehezíti az újrakezdést. Mind a kettőjüknek lenne mit helyre tenni az életükben, mind a kettejüknek sebzett lelke van. A hasonlóság vajon segíteni fogja őket vagy hátráltatni? Szerintem segíteni, amúgy nem lenne miről olvasni és a happy endet bírjuk, nem igaz? Egyre kevésbé olvasok romantikus tinisztorikat, de valamelyik mindig elcsábít. Idén ez lesz az egyik. 

Rachel Hawkins - Hex Hall
Könyvmolyképző Kiadó
Várható megjelenés: 2014. ?

  A könyv már elég régóta rajta van az angol várólistámon, de át kell csoportosítanom a magyarra. Mire eljutottam volna odáig, hogy elolvassam, úgy elszaladt az idő, hogy itt van a magyar megjelenés a nyakamon. 
  Rossz útra tért boszik, alakváltók és tündérek. Hex Hall, az elzárt nevelőotthon. Vámpírok, kísértetek, ősi titkos társaság. És még sorolhatnám, hogy mennyi jó dolog rejtőzik a sztoriban. A borító nagyon tetszik, a hivatalos fülszöveg is, szóval nagyon várós a könyv.

 _______________________________________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...