2015. november 3., kedd

Meredith Wild - Hardwired (Rád kattanva #1)

A Libri Könyvkiadó újabb sikersorozattal örvendeztetett meg bennünket, a Rád kattanva első része a napokban jelent meg magyarul Meredtih Wild-tól Hardwired címmel. A Blogturné Klub 7 állomásos turnén népszerűsíti Blake Landon és Erica Hathaway szenvedélyes kapcsolatáról szóló történetet október 22. és november 3. között. 

Meredith Wild - Hardwired (Rád kattanva #1) 

Miért pont ez? A hacker főhős miatt úgy gondoltam, hogy egész jó sztori sülhet ki belőle.

Fülszöveg: Erica Hathaway korán megtanulta, hogy az életben csak magára számíthat. Apa nélkül nőtt fel, később pedig áldozatául esett egy erőszakos férfinak, akinek az emléke még most is kísérti. Friss diplomásként internetes vállalkozásba kezd, de hogy sikerre vigye az ötletét, befektetőt kell találnia. Egy sármos, de arrogáns férfi azonban az útjában áll, és úgy tűnik, nagy árat kér azért, hogy segítsen Blake Landon hírhedt számítógépes hacker, aki nem ismer lehetetlent. Fiatal kora ellenére mesésen gazdag, de úgy hírlik, a múltja sötét titkot rejt. Erica határozottsága és romlatlansága szinte megbabonázza, és képes a végsőkig is elmenni azért, hogy megszerezze a lányt.
   Erica tovább akar lépni, de a múlt ismét megkísérti. Blake birtokolni akarja szerelmét, de a lány segítsége nélkül elveszett. 
   Meredith Wild a New York Times és az USA Today bestsellerszerzője, díjnyertes regényeit több millió rajongó olvassa világszerte. Meredith az egyetem elvégzése után sikeres vállalkozó lett, szabadidejében pedig megvalósította gyermekkori álmát, amikor megírta élete első regényét. A Rád kattanva (Hacker) a tavalyi év egyik legkeresettebb romantikus sorozata volt. 
Megszállott volt. Áthágta a szabályokat. Úgy vonzott, mint a mágnes. 

A bejegyzés 16 éven felülieknek!

Vélemény: Úgy esett a rém eset, hogy a hacker pasi miatt felkaptam a fejem a könyvre, aztán megláttam, hogy erotikus regényről van szó, így a lelkesedésem rögtön alább hagyott. Sokáig vacilláltam, hogy elolvassam vagy ne olvassam el, mert az erotikus regény totál nem a műfajom, ennek ellenére néha a kezembe akad egy. De ha a kezembe is akad, az azért van, mert a főszál vagy a főtörténet fantasy, thriller vagy csak simán érdekes és izgalmas. Ezek mellett úgymond megtűröm az erotikus részt. Nem, nem vagyok prűd, csak egyszerűen jobban érdekelnek más műfajok, amivel az időmet szeretem eltölteni (meg a pénzemet rákölteni), illetve a műfajban nem igazán találkoztam ízléses vagy izgalmas sztorival. Nekem az nem történet, hogy a főhősök lefekszenek egymással a hálószobában, majd a szabadtéren, itt-ott, meg így-úgy.  Szóval egy véletlen folytán mégis elolvastam a regényt, ha már úgy alakult. Unalmas percek kitöltésére nem rossz, némelyik rész el is szórakoztatott, de úgy érzem, hogy nem maradtam volna le semmiről, ha kihagyom a könyvet. Sajnos az összes olyan sablont felvonultatta a szerzőnő, ami miatt nem szeretem a műfajt, és ami miatt újra és újra megutáltatják velem. Mégis nagyon sokan zabálják ezeket a könyveket, nekik biztos nem fog csalódást okozni, mert ugyanolyan volt, mint az összes többi "agyonhájpolt" cucc.

 A műfajtól való idegenkedésem ellenére találtam benne szórakoztató és értékelhető részeket. Először is végre találkoztam egy olyan erotikus regénybeli hősnővel, akinek nem az minden álma, hogy egy félisten karjaiba és vagyonába beledőljön és házipincsi legyen belőle drága strasszköves nyakörvvel. Erica Hathaway már az egyetemen belekezdett egy netes vállalkozásba, a Clozpinbe barátnőjével és egy egyetemista számítógépzsenivel, Siddel. Keményen és kitartóan megdolgozott a vállalkozásért, hármójuk közül talán ő az egyedüli, aki komolyan is vette ezt az egészet. A diploma után Erica ebből akar megélni, főállásban ezzel akar foglalkozni, míg a többiek inkább neki állnak munkát keresni. Erica inkább befektetőket keres. "Véletlenül" belebotlik Blake Landonba, akiről mit ad isten, kiderül, hogy az Angelcom egyik részvényese, ahonnan Erica befektetőt kíván szerezni. A regény üzleti része érdekes és szórakoztató volt, ráadásul végre bemutatta egy erotikus regény, hogy nem feltétlenül kell egy női karakternek ostobának és szürke kisegérnek lennie. Mondhatnám azt is, hogy Erica méltó párja egy gazdagabb pasinak. 

  A mellékszereplők, mint pl. Sid a számítógépes zseni szórakoztató színfoltjai voltak a regénynek, így nem csak a két főhősre korlátozódott az egész. Bár keveset szerepeltek az ő sorsuk is érdekelni kezdett. Alli, a barátnő és Heath, Blake öccsének kapcsolata még talán jobban is érdekelt, mint a főszereplőké. Ott legalább reálisabb és másfajta drámák húzódnak meg a háttérben, nem annyira sablonosak és mondvacsináltak, mint Ericáék kapcsolatában. 

  A lány találkozik a milliárdos irányításmániás pasival és már az első percben olthatatlan vágy lesz közöttük. A szenvedély csak úgy szétrobbantja őket. A csaj még kéreti magát és azzal vagdalkozik, hogy nem ér rá a szerelemre, meg semmire se, mert a vállalkozásához most ész kell, de persze hogy nagyon hamar beadja a derekát, aztán megy megint a huzavona, hogy de akarom, de nem lehet ésatöbbi. A pasi próbálja bekorlátozni, követi, mindig mindenhol, jókor jó időben bukkan fel, hogy lovagként megvédje őt, de a csajnak ez inkább ijesztő, aztán meg mégis ez gerjeszti be. Aztán persze hirtelen bejön egy dráma, a mocskos múlt. Persze, hogy a főhősnővel annak idején erőszakoskodtak, ez valahogy alap, hiszen minden nővel erőszakoskodnak manapság, kemény világban élünk. Ja és minden második pasi 30-as vagy az alatti milliárdos és egy adonisz és természetesen a szürke, semmitmondó hősnő kell neki, csak azért mert jól mutat testre simuló cuccban. Ó anyám! Ez most komoly? A családi dráma felbukkanásánál még azt hittem, hogy van remény, de aztán az is  szürreálisan alakult, semmi valóságalapja nem volt az egésznek. Na meg az erőszakoló kiléte is. Jóformán semmi, de semmi köze nem volt a valósághoz az egész regénynek. Tudom, hogy a műfaj sajátossága, hogy felnőtt mese, így aki kedveli az erotikus irodalmat, az szeretni fogja a meseszerű elemeket. Én meg olvassak realista regényt, ha arra vagyok kíváncsi.

 A főhős pasi amennyire érdekesnek tűnt a fülszöveg alapján, annyira semmilyen volt az egész regényben. Én nem éreztem a szenvedélyt, nem voltam kíváncsi a pasira, a hackerkedésére kb. három mondat utalt, semmiféle izgalmat nem okozott. Az, hogy egy félisten már két dolog miatt is az agyamra megy. Az egyik az, hogy hiába néz ki jól valaki, onnantól kezdve, hogy semmilyen más értéke nincs, bennem megöli a vágyat. Esküszöm, hogy a kocka, link és igénytelen Sid jobban megmozgatta a fantáziámat, mint a félisten milliárdos Landon. Ráadásul Landonnak tényleg kijárt volna egy terápia és nem a szexuális játékok, meg az ágybeli vágyak miatt, hanem azért, mert agyilag nem normális. Én még sosem találkoztam olyannal, hogy a való életben bármelyik csajnak is bejött volna az ilyen fokú irányításmánia. Ez ijesztő és szerintem inkább megöli a vágyat. Az ilyen pasitól menekülni kell, de rohadt gyorsan, még azzal se kell foglalkozni, hogy hogyan néz ki és mennyi pénze van. Az ilyen pasikkal kezdődnek a pszicho-thrillerek, meg a valóságban a tragédiák is.  Számomra nem ott kezdődik a férfiasság, hogy a pasi leüvölti a fejem, vágytól fűtötten hozzávág a falhoz és minden egyes percemet beosztja, meg állandóan a sarkamban liheg, mint egy dühött bika, hogy most éppen ki meri rám emelni a tekintetét. Számomra itt kezdődik a nem egészséges elme, ebből lesznek az abuzív kapcsolatok.

A másik dolog, ami miatt agyamra megy a félistenség, hogy nem bírom az ennyire művien tökéletes pasiképet, ami az utóbbi időben a regényekben van. Ezeknek a pasiknak köze sincs a valóságos pasikhoz, ezáltal számomra Ken barbik lesznek. Szépnek szépek, de kb. unott pofával lehet rájuk bámulni, mert semmi pluszt nem adnak. Kb. olyanok, mint egy szép festmény vagy szobor, amit megcsodálunk, de továbbállunk bármiféle hosszabb távú érdeklődés nélkül. Legalábbis nálam ez így működik a félisteneknél, sikerült a pasiképet elrontaniuk ezeknek a regényeknek és sikerült másfajta szépségideált kialakítaniuk bennem. Ezek a pasik csak üres vázak, amik abszolút nem kötnek le, ezáltal nem tudom átérezni a regénybeli szenvedélyt sem. A szerelmet meg valahogy röhejesnek találtam közöttük. Az nem itt kezdődik. Később persze az lehet belőle, de annyira nem tartott még a szerelemnél a kapcsolatuk, hogy csak pislogni tudtam, amikor elhangzott a szó. 

  Azt hittem, hogy a főhős pasi egy izgalmas és érdekes személyiség lesz. Egy olyan pasi, akivel szívesen megismerkednék élőben vagy lehetne nyálat csorgatni utána (elvégre ezt a célt szolgálják részben az erotikus regények), de csalódtam. A várva várt hackerkedés pedig elsikkadt. Az utolsó pár oldalban kezdett érdekelni a pasi, de annyira nem, hogy remegve várjam a folytatásokat. 

Összességében elszórakoztatott a regény abban a pár órában, amíg elolvastam, de továbbra sem az én műfajom az erotikus regény, így akár ki is hagyhattam volna. Az erotikus jeleneteket korrektül megírta az írónő, a fordítás is okés volt. Nem volt anatómia tankönyv jellege és a méhecskék szintjére se süllyedt le. Aki szereti a műfajt és rajong a milliárdos Ken-barbi pasiképért, akinek ráadásul ijesztő (mások számára izgató) irányításmániája van, annak jó kis olvasmány lesz. Nem kiemelkedő regény, de nem is rosszabb, mint bármelyik másik a műfajban. Egyszerűen ez nem az én könyvem és stílusom.  
___________________________________________________________________________________
Történet: 3,5/5 pontból
Kedvenc: Erica, Marie
Tetszett: a karakter határozottsága és elszántásága az induló vállalkozása miatt
Nem tetszett: Blake Landon irányításmániája
Oldalszám: 344 oldal
Fordította: Székely Szilvia
Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft. 
___________________________________________________________________________________
 Nyereményjáték 

  Mivel a Harwired - Rád kattanva 1. című könyvben a hackereké a főszerep, így a nyereményjátékot is e téma köré építettük fel, ezzel is ráhangolva mindenkit a témára.  Ismert hackerek válnak nap, mint nap népszerűvé a való életben is, de valljuk be a filmekben, sorozatokban is általában a kedvenceink, hiszen vagy vicces kockák, vagy rejtélyesek és kicsit veszélyesek. Így érthető, hogy ők azok, akik felkeltik az érdeklődésünk a legtöbb esetben, különc viselkedésükkel. 

 A Libri könyvkiadónak köszönhetően a szerencsések meg is nyerhetik a könyv egyik példányát. Nincs más dolgotok, mint felismerni a turné állomásokon a képeken szereplő filmes karaktereket, esetleg a valós hackereket, és beírni a megfelelő helyre a karakter nevét. Jól figyeljetek! A helyes megfejtés a karakterek filmes neve, nem a valódi. Tehát nem a színész nevét kell beírni a megfelelő helyre, hanem a karakterének a nevét. 

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

 a Rafflecopter giveaway

___________________________________________________________________________________
 Résztvevő blogok 

10/22 Kristina blogja 
10/24 Angelika blogja 
10/26 Kelly és Lupi olvas
10/28 CBooks 
10/30 Deszy könyvajánlója 
11/01 Insane Life
11/03 Könyvszeretet 
___________________________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...