2015. február 7., szombat

Margaret Stohl: Icons - Ikonok

  A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Margaret Stohl Ikonok című regénye, az Ikonok sorozat első része. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja az Ikon Gyermekek izgalmas történetét, melyben kiderül, hogy az érzések meggyengítenek vagy megerősítenek-e bennünket. 2015. január 29-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is! 


Margaret Stohl: Icons - Ikonok 

Fülszöveg: Minden megváltozott A Napon. Azon A Napon, amikor az Ikon megjelent Los Angelesben. Azon a napon, amikor az áram megszűnt. Azon a napon, amikor Dol családja holtan esett össze. Azon a napon, amikor a Föld elveszített egy háborút, amelyről azt sem tudta, hogy már vívja. 
  Azóta Dol egyszerű életet élt vidéken túlélőtársával, Roval együtt, biztonságban az Ikon árnyékától és rémisztő hatalmától. Elrejtőzve az egyetlen igazság elől, amelyet nem kerülhet el. Ők valamiképpen mások. Ők túlélték. De miért? 
  Amikor a kormány felfedezi a titkukat, arra kényszerítik őket, hogy fogságban csatlakozzanak a bátortalan Timahoz és a karizmatikus Lucashoz. Ikon Gyermekeknek hívják őket, és csak ők négyen vannak az összes ember között a Földön, akikre nem hat az Ikonok ereje. Miközben Roval szeretne törődni és Lucas irányába érzései is kezdenek kialakulni, a múlt és a jövő között őrlődve Dol szíve még soha nem látott módon sebezhetővé vált. Ahogy a feszültség egyre nő, az Ikon Gyermekek felfedezik, hogy az érzéseik, amelyekről mindig azt gondolták, hogy a legnagyobb gyengeségük, talán a legnagyobb erősségük lesz. 

____________________________________________________________________________________  
Blogturné extra
Az írónőről

  Margaret Stohl 1967-ben Kaliforniában (Pasadena) született írónő, aki írói hírnevét társszerzőként alapozta meg. Kami Garciával közösen kezdték el a Caster Chronicles-t, aminek első része a Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények címen jelent meg nálunk a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. A sorozat magyar kiadása már a harmadik kötetnél tart, áprilisban érkezik a negyedik kötet Beautiful Redemption - Lenyűgöző megváltás címmel. Az első önállóan írt regénye Icons címmel 2013-ban jelent meg. Az Icons sorozat első részének magyar kiadása szintén a Könyvmolyképző Kiadónak köszönhető. A második kötet 2014-ben Idols címen jelent meg. 

  Az Amherst Főiskola után a Stanford Egyetemen folytatta tanulmányait (mesterképzés), majd a Yale-n doktorált. Tanársegédként is aktívan közreműködött a Stanford és a Yale Egyetemen is. A videójáték iparban veteránnak számít, számos cég munkájánál közreműködött, többek között az Electronic Arts (EA) és az Activision munkatársa is volt.  A játékokhoz fűződő "szerelmének" bizonyítéka, hogy társalapítója lett férjével, Lewis Petersonnal együtt a "7 Studios"-nak. Olyan játékokhoz köthető a neve, mint a Pókember, A Fantasztikus Négyes és a Karib-tenger kalózai.

Santa Monicában él szintén író férjével, tőrvívó lányaival és két rossz beagle-lel. Szabadidejében imád utazni.

Borítók
 
____________________________________________________________________________________  
Nyereményjáték 

  A történetben fontos szerepet játszanak a latin idézetek. Ezért mostani játékunk során híres latin közmondásokat, könyves idézeteket kell megfejtenetek. Nincs más dolgotok, mint az adott állomáson található idézetet kitalálni, és magyar megfelelőjét beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe. Fortes fortuna adiuvat! 

 Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. A nyerteseknek kiértesítést követően 72 órájuk van válaszolni az emailre, azután újabb nyertest sorsolunk.

 Descensus Averno facilis est

 a Rafflecopter giveaway
____________________________________________________________________________________  
                                          További állomások

01/29 Kelly&Lupi Olvas
02/01 Media Addict
02/04 Dreamworld
02/07 Könyvszeretet
____________________________________________________________________________________  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...