2014. június 13., péntek

Kiersten White - Természetfeletti (Paranormalcy)

   Természetfeletti márpedig létezik. Ezt Evie-nél jobban senki sem tudja, és most megmutatja nekünk, milyen is az ő világa - ahol bármikor beleszaladhatsz egy elvadult vérfarkasba, ahol szembejöhet veled egy troll az utcán és ahol a vámpírok igazán veszélyesek, és egyáltalán nem a szívedre nézve. 

  Június 13-tól nyolc állomásos turnénkon ebben a világban kalauzolunk titeket. És ha kiálljátok a próbákat és jól megtanultátok a természetfeletti világ minden szabályát, még nyerhettek is három példányt a könyvből! 

Kirsten White - Természetfeletti (Paranormalcy)

Miért pont ez? A könyv már egy ideje az angol várólistámon volt. A cím felkapcsolta bennem a KELL neonfényt. :D

Fülszöveg: Akármennyire is szokatlan, hogy valaki a Nemzetközi Paranormális Ellenőrző Hivatalnál dolgozik, Evie mindig is normálisnak gondolta magát. Igaz, hogy a legjobb barátnője sellő és a volt barátja tündér, most pedig egy alakváltó srácért van oda. Egyébként pedig Evie az egyedüli olyan ember a világon, aki felismeri a paranormális lényeket, akárhogy is álcázzák magukat. De a paranormális lények most sorra halnak meg és Evie álmai is hemzsegnek az ijesztő és titokzatos jóslatoktól. Gyorsan rájön, hogy összefüggés lehet a képességei és a paranormális lények pusztulása között. Nagyon is elképzelhető, hogy ő a kulcsfigura egy tündér sötét jóslatában, amely minden paranormális lény pusztulását ígéri. 

Vélemény: Úúúúú, volt itt habzsi-dőzsi, már ami a paranormális lényeket illeti, szóval imádtam a könyvet! Szebben megfogalmazva, imádtam a könyvet, mert sok természetfeletti lény volt benne és ezt nagyon szeretem. Kevés olyan könyvvel találkozom, amiben ennyire sokan hemzsegnének, nagy bánatomra. Volt itt minden és még újabb lényekkel is találkoztam, amikhez eddig nem volt szerencsém. Minden tetszett a könyvben, szóval tényleg nem tudok negatívat mondani. Inkább felsorolom, hogy miért is imádtam.

1) A sok lény miatt. Voltak itt vámpírok, vérfarkasok, tündérek és a többi. Az írónő hűen ábrázolta őket, mindegyik lény megfelelt a megszokott mítoszoknak, mind kinézetre, mind viselkedésben.

2) A főhősnő, Evelyn. Megint egy olyan lány karakterrel futottam össze, akit nagyon bírok. Úgy látszik, jó szériám van. :D Evelyn ugyan szereti a rózsaszínt (én utálom), meg a strasszos cuccokat is, kedvenc sorozata egy amerikai tini szappanopera, de mégis bírom a csajt. Vagány, szószátyár, energikus, laza és talpraesett, jó beszólásai vannak, szóval egyszerűen jófej. A munkája miatt muszáj, hogy ilyen legyen, másként nem is lehetne elviselni.

3) A legjobb barátnő és az insider poénok. A legjobb barátnő egy sellő. Nagyon tetszett, hogy Evelynnek egy természetfeletti barátnője van, ráadásul annyira érdekes volt a sellő története, tevékenysége a "cégnél" és figurája, hogy rögtön a szívembe zártam.

4) Az NPEH. Úgy, ahogy van, az egész szervezet története és tevékenysége, az épület leírása nagyon korrektül volt kidolgozva. Minden zegzugban van valami érdekes. Vagy egy természetfeletti lénybe botlasz bele, vagy valami modern kütyübe vagy az igazgatónőbe, akit szintén bírtam, bár eleinte nem tudtam őt hova tenni, a jó vagy a rossz oldalra.  

5) Evelyn képessége és munkája. Ha maga a karakter nem lenne szerethető (de az volt!), akkor a munkája és a képessége miatt is lekötött volna. Evelyn látja a természetfeletti lények igaz valóját, átlát az álcájukon. A legtöbbször őt küldik bevetésre, hogy iktassa ki a rendbontókat.

6) Lend. Az alakváltó srác. A szerelmi szál alapja. Annyira édes volt ez a srác, hogy én is beleszerettem (volna, ha 16 lennék). Az ő háttértörténete borzasztó érdekes volt és romantikus. Már a kezdetektől fogva érdekes volt a karaktere és nagy rejtély övezte az egész lényét. Szerencsére nem ért csalódás, mikor mindent megtudtam róla. Nagyon tetszett, ahogy az Evelynnel való kapcsolata kialakult. Egy vacak helyzetben tudtak meghittséget teremteni és mégsem csöpögött az egész a nyáltól.

7) A sztori. Nincs új a nap alatt, szóval a történet íve a szokásos. A lány keresi a válaszokat, hogy ő kicsoda, felbukkan egy főgonosz, akit le kell győzni és közben a szerelem is felbukkan. Mégis, maga az egész történet megfogott a karakterek, a jól kidolgozott környezet és háttér miatt. Az írónő egyszerűen mindenre figyelt, minden egyes apró részletre.

Egy "nem szeretem" karakter volt, az ex. A tündérsrác, Reth. De neki meg ez volt a dolga, hogy megutálja az olvasó. Egyszerűen nem bírom a tündéreket, nem, nem és nem.

  A könyv vicces, pörgős, lendületes, izgalmas és borzasztóan érdekes volt. Nagyon jól éreztem magam ebben a világban. Újraolvasós lett! És ide az írónő többi könyvével is!  
_________________________________________________________________________________________________
Történet: 6/5 pontból
Kedvenc: Lish, Lend és Evelyn
Tetszett: az egész!
Nem tetszett: Reth, utáltam azt a pasit
Fordította: Hetesy Szilvia
Megjelenés: 2014.06.12.
_________________________________________________________________________________________________
Nyereményjáték

   A turné elején azt ígértük, megismertetünk titeket a természetfeletti világgal. És mi aztán tartjuk a szavunkat - és nem csak azért, mert ismeritek az igazi nevünket! A turné minden állomásán találtok egy kis leírást valamilyen természetfeletti lényről. A ti dolgotok csupán annyi, hogy a leírt jellemzők alapján kitaláljátok, milyen lényről is van szó! Amint ezzel megvagytok, írjátok be az egyes napi megfejtéseket a Rafflecopter dobozba, és már versenyben is vagytok a nyereményért!

 (Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére szállít, a nyertesek jelentkezését pedig a kiértesítéstől számított három napon belül várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)

???

2-es szintű paranormális lények 
Ismert faj (Emberi természet), Ismeretlen eredetű, Ragadozó
Halhatatlanság: Nem meghatározott, külsőleg nem öregszik, további tanulmányozást igényel
Hosszú Élet Replikálása/Szaporodás: Lehetetlen teljes átalakulás nélkül, a faj közti szaporodás veszélye nem áll fenn.
Megjelenés: Átlagos, fizikailag vonzó, 18-37 éves kor között.
Mítosz: Érzékeny a keresztre, napfényben elpusztul, szuper erő, csillogás, támadáskor az arca változik, denevérré, farkassá vagy köddé alakulhat át.
Bizonyított tények: Kerüli a közvetlen napfényt és a tükröt; mindkettő felfedi az eredeti természetét. Végzetes érzékenység a szentelt vízre, ezüstre és fa karókra. Az nem megállapított, hogy egyéb anyagokkal szíven szúrt sérülés halálos-e számukra (kísérletek leállítva a törvény 92.5.37. paragrafusának B bekezdésére hivatkozva, további szabályozás szükségtől függően).
Veszélyek: Gyenge meggyőző képesség, melyhez szemkontaktus szükséges. Nem tökéletes elme kontroll, de felerősített befolyás. Ezüst ékszer, erős akarat, céltudatosság és az érzelmek gondos szabályozása gyakorlatilag tökéletes ellenszer, amikor kapcsolatba lépünk velük.

 Az alábbi információk az eredeti hanganyag átiratából, a 15 éves Evelyntől származnak: Ronda lények. Az álcájuk alatt rothadó hullák, ragacsos hajjal és tejfehér szemekkel. Komoly és sikeres PR kampányt folytattak azért, hogy elhitessék az átlagos emberekkel, hogy valójában szexik. Gyerünk már! HULLÁK! Kerüld a szemkontaktust, kivéve, ha átlátsz az álcákon. Ezek a lények általában elég zakkantak, ha az érzelmekről van szó, de mindenféle szexi dolgot szeretnek, szóval ezt használhatod elterelésként, hogy előkapd a kedvenc sokkolódat. Talán kettőt is, biztos, ami biztos alapon.
a Rafflecopter giveaway
_________________________________________________________________________________________________
A többi állomás 

06/13 Könyvszeretet
06/14 Media Addict
06/15 Dreamworld
06/16 Always Love a Wild Book
06/17 Függővég
06/18 Nem harap a...
06/19 Deszy Könyvajánlója
06/20 Bibliotecha Fummie
_________________________________________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...