2014. június 8., vasárnap

Debora Geary - Modern boszorkány

   A Maxim Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Debora Geary: Modern boszorkány című regénye, az azonos című sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Lauren és a modern boszorkányok varázslatos életét! 2014. május 30-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is! 

Debora Geary - Modern boszorkány

Miért pont ez? Szeretem a boszorkányos történeteket, így nem volt kérdés, hogy ezt is el fogom olvasni.

Fülszöveg: Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt. Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot. 

Vélemény: Ahogy bloggertársaim, úgy én is azt gondoltam a fülszöveg alapján, hogy ez egy chicklit könyv lesz. Boszis-csajos könyvnek gondoltam, egy kis szerelemmel és csajos csacsogással fűszerezve. Ehelyett egy paranormális családregény fogadott.
 
A könyv elején még nehezen kaptam el a fonalat, mert hirtelen túl sok szereplővel találkoztam és az első fejezet alapján azt sem tudtam még eldönteni, hogy hány évesek is a szereplőink. Megvallom őszintén, hogy Nellt és Jaime-t tinédzsernek hittem, mert úgy hülyéskedtek, mintha még azok lennének. Aztán hamar kiderült, hogy bizony ők már felnőttek, sőt Nellnek gyerekei is vannak. Pár fejezet után viszont hamar helyrerázódtak a dolgok és a könyv magába szippantott.

  Nincsenek benne nagy izgalmak, sem nagy fordulatok, leszámítva a szerelmi szálat, ami azért engem igencsak meglepett. (Ebből is látszik, hogy nem sűrűn olvasok romantikus regényt, mert ezzel a fordulattal meg tudott lepni az írónő.) Maga a történet mégis bájos volt és a karakterek végtelenül szerethetők. (I love Aervyn és Jaime!)

  Lauren a könyv vezető alakja, úgymond főhőse, de nemcsak az ő szemén át láthatjuk az eseményeket. Eleinte furcsa volt megszoknom, hogy egy jelenet után, újra elolvashatom azt, csak másként és más szemszögből, de nem untatott, sőt, kimondottan élveztem a csetszobában folyó beszélgetéseket. Mindenki egy kicsit lökött, mindenki túlpörög mindent, de rengeteg szeretet és jóindulat van a karakterekben. Ez adta a legnagyobb varázsát a könyvnek. Szívesen elfogadnék egy ilyen családot és boldog boszorkány lennék közöttük. Olyan gyereket szeretnék majd, mint Aervyn. Meg kell zabálni azt a gyerkőcöt! :D És azt se bánnám, ha Jaime hirtelen felbukkanna a lakásban. Az ő karakterét nagyon szerettem. Nemcsak, hogy egy jó pasi (sóhaj), hanem vicces, laza és jószívű. Moirát is nagyon bírtam. Hiába tapasztalt boszorkány, a modern technikához nem ért és ez a tény számomra viccessé tette a karakterét. Aranyosan tudott zsörtölődni.


  A könyv másik nagy erőssége a varázsos világ részletessége volt. Bőven kapunk információkat arról, hogy milyen fajta boszorkányok vannak, ki honnan, miből meríti az erejét, hogy működik a varázslat, milyen haszna lehet, miért lehet ártalmas, ha valaki még újonc és nincs tisztában az erejével, még a varázserő öröklési folyamatáról is tájékoztatást kapunk. Az izgalmak helyett a családi összetartás, a humor és a jól kidolgozott varázslatos világ volt az, ami megszerette velem ezt a könyvet. Sokszor annyira szerettem volna ott lenni köztük, hogy az hihetetlen. Szerencsére vissza tudok majd csöppenni ebbe a világba, mert van még jó pár rész és a spin-off sorozatokban is fel-felbukkannak szereplők. 

  Aki szereti a humoros családregényeket és a boszorkányokat, azoknak mindenképpen olvasásra ajánlom!

https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_203351739677351?ref=ts

________________________________________________________________________________________________
Történet: 5/5 pontból
Kedvenc: Jaime és Aervyn
Tetszett: a könyv hangulata
Nem tetszett: a túl sok karakter kuszává tette az elejét
Fordító: Komáromy Rudolf
Oldalszám: 376 oldal
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Megjelenés: 2014.06.12.
________________________________________________________________________________________________

Nyereményjáték 

  A boszorkányokról legendák keringenek. Regények és filmek mesélik el történeteitek újra és újra. Hogy léteznek-e? Egy biztosan. Az üst felett görnyedve éppen varázsigéket mormol, miközben egy fiolányi szerencsét löttyent főzetébe, hogy így segítsen Benneteket a nyereményhez. Kíváncsiak vagytok a nevére? Sajnos nem árulhatja el, hisz a név hatalom. Erre hamarosan Ti magatok is rájöttök. 
  Minden blogon találtok egy varázslókártyát, melyek mindegyike egy-egy híres boszorkányt, boszorkánymestert, varázslót vagy mágust rejt. A rajtuk szereplő információmorzsák alapján kell kitalálnotok, hogy hogyan hívják az illetőt. Minden megfejtett névvel növelhetitek esélyeteket a fődíj megszerzésére. A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott, 3 db Modern boszorkány könyv egyike!

 a Rafflecopter giveaway
________________________________________________________________________________________________
A többi boszorkány

05/30. Dreamworld 
05/31. Deszy könyvajánlója 
06/02. Kristina blogja 
06/03. Angelika blogja
06/04. Zakkant olvas 
06/06. Nem harap a... 
06/08. Könyvszeretet
06/10. Szilvamag olvas
06/12. Roni olvas
06/14. Insane Life
________________________________________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...