2014. november 14., péntek

Jus Accardo: Toxic - Mérgezés

Kedvenc Hatos párosunk, Dez és Kale folytatja kalandját a Denazen sorozat második részében. A Toxic október 28-án jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál. Tarts velünk, hogy megtudd mit gondoltunk a könyvről és a különleges interjúknak és extráknak köszönhetően többet tudj meg a könyvről, a régi barátokról és az új szereplőkről!

Jus Accardo: Toxic - Mérgezés 

Miért pont ez? Imádtam az első részt, és már alig vártam, hogy olvashassam a folytatást. 

Fülszöveg: Mikor a Sumrun éjszakáján egy Hatos megmenti Kale életét, figyelmezteti, hogy ennek következményei lesznek. Egy csere. Valamit adniuk kell a fiú visszanyert életéért cserébe. De Dez nem is sejtette, hogy épp azt az egy dolgot veszíti majd el, amiért bármit megadna… És nem elég, hogy Dez elveszíti Kale érintése elleni immunitását, az a Hatos, aki segít megtanítani Kale-nek, hogyan tudja irányítani a képességét, az első pillanattól kezdve odavan a srácért. Jöhet még ennél is rosszabb? Igen, Jade meg tudja érinteni Kale-t. De most a csábító Dez legkisebb problémája. 


Vélemény: A Touch óta már nagyon sok könyvön túl vagyok, mégis nagyon gyakran eszembe jut, mert ez az egyik olyan sorozat, aminek kiemelt helye van nálam. A jófajta YA fantasyk közé tartozik: jó karakterek, jó sztori, érdekes világ, szóval minden klappol. Leginkább az X-menre és a Hősök sorozatra hasonlít. Ettől a hasonlóságtól átmegyek fangirlbe, és nem tudom nem imádni Jus Accardo világát és karaktereit. Emiatt elfogult vagyok. Nagyon. De azért néha én is törekszem arra, hogy objektív véleményt írjak, így fekete pontot is osztogattam az írónőnek.

  A Toxic jó folytatása a Denazen sorozatnak, szerencsére a második kötetes "töltelék" átok nem érte utol. Az X-men/Hősök hangulat mindvégig megmaradt, a Denazen még mindig egy rettegett nagy szervezet, élén Cross apukával, aki még mindig brutál szemétláda és félelmetes. Izgalomból és harcból is bőven kaptam ebben a részben is (egyszerűen imádom, ha ennyire pörög egy sztori). Még rejtély is volt is, hiszen ki kellett találni Dezzel együtt, hogy ki a Denazen besúgója (nem árulom el, hogy ki volt, csak annyit, hogy leesett az állam, pedig már mindenkire paranoiásan gyanakodtam).

  Ez a rész is Dez egy hajmeresztő adrenalinnövelő akciójával kezdődik, ami után nincs megállás. Még időm se volt belerázódni a világba és képzeletben köszönni a régi fiktív ismerősöknek, már magába is rántott az egész, úgy Dezesen. Pár mondat után megtörtént a baj: Dez többé nem immúnis Kale halálos érintésére, ami ugye a nagy szerelem közepette felér egy katasztrófával. Ez egy csók (és egy vihar) közepén derült ki több méteres magasságban, ahonnan Dez lezuhan és ki más kaphatná el őt, ha nem az idegesítő (nekem imádnivaló) exe, Alex. Aki olvasta az első részt, az át tudja érezni, hogy már nem jól indulnak az események, és ha ezek hárman egy légtérbe kerülnek, akkor ott kő kövön nem marad. A karmának ez sem elég, ha egyszer már kipécézte magának Dezt: megjelenik Cross apuka két új kedvence, a fura ikrek, akik el akarják kapni a lányt. Dezre is érvényes a kijárási tilalom, de természetesen ez őt hidegen hagyja, aminek az lesz az eredménye, hogy összefut a két bájgúnárral és halálos mérget kap.

  Miközben a Hatosok bujkálnak a Denazen elől, természetesen a tanulmányaikról sem feledkezhetnek meg, csakhogy iskola helyett az "új szállásuk" egyik termében kell minimum napi hat órát eltölteniük. Ez még talán elviselhető lenne számukra, ha nem jelenne meg ott is Alex, hogyha Dez meg tudná újra érinteni Kale-t anélkül, hogy belehalna és ha nem lenne ott Jade, az újonc lány, akit Kale mellé rendeltek ki, hogy segítsen neki megtanulni uralni a képességét. Jade bezzeg meg tudja érinteni Kale-t és természetesen nagyon dögös, így Dezben elindul a vezérhangya, hogy ki kell iktatnia az új lányt, mert el fogja miatta veszíteni Kale-t. Szóval ezek a Hatosok lettek bezárva egy kis szobába tanulás címén, így aki ismeri a sorozatot, az el tudja képzelni, hogy mennyire nem volt jó ötlet ez Ginger-től, aki most "vezeti" őket. A nevetés garantált.


 Minden probléma robban már a könyv elején, kialakul egy káosz, így szinte egy pillanatra sem lehet letenni a könyvet. Baj bajt követ, miközben repkednek poénok, mennek a személyes drámák is, a háttérben meg pingvinek módjára ugrálnak a Denazen öltönyösök. Szinte végig megmaradt ez a szint és úgy éreztem magam a könyv végén, mint aki lefutott egy maratont, egy lélegzetvételnyi időt sem hagyott az írónő sem a karaktereknek, sem az olvasónak. Erre mondják azt, hogy magával ragadott a könyv.

 Adtam viszont két fekete pontot. Az egyik, hogy bár Dez az egyik kedvenc női főhősnőm abból a maroknyiból, ami van, most kimondottan bosszantott a viselkedésével. Miért hülyülnek meg még a karakterek is a szerelemtől? Értettem az okát, hogy miért akarja Kale-t védeni és hogy emiatt nem mondja el neki, hogy haldoklik, mert megmérgezték, de irracionálisnak és hülyeségnek tartottam. Nem elmondani a szerelmemnek, hogy haldoklom, hanem csendben szenvedni? Miért is jó az? Talán, ha időben elmondja Kale-nek, meg alapjáraton a többieknek is, akkor Dez talán nem került volna még nagyobb bajba. Persze, akkor sztori se lett volna...

 A másik fekete pont Kale. Az első részben oda-, meg vissza voltam a pasitól, de ebben a részben már átment egy kicsit az ostoba szépfiúba. Ezzel a szerelmi drámával, hogy Dez nem tudja megérinteni, aztán meg, hogy felbukkant Jade és megindult a catfight, szerencsétlen Kale egy üres Ken Barbie lett számomra. Sokkal, de sokkal jobban bírtam a kemény, vagány és szószátyár Alexet, ő legalább megmaradt a régi szerepénél. Most már egyértelműen a Team Alex oldalt képviselem.

Összességében jó kis folytatás volt ez, már hiányzott ez a világ. Jó volt újra Dezékkel harcolni és agyalni a problémák megoldásán. Kimondottan tetszett, hogy új szereplők jelentek meg, új képességekkel és ezúttal örültem a függővégnek is. Ez tipikusan az a sorozat, aminek KELL a függővég, különben megtörne a lendülete. Szerencsére van egy másfeledik kötet is, így nem kell várni a harmadik kötet megjelenéséig, hogy újra vissza tudjak térni ebbe a világba. X-men és Hősök rajongóknak nagyon is ajánlom!
____________________________________________________________________________________    Történet: 5/5 pontból 
Kedvenc: Dez, Alex 
Tetszett: az különleges képességek, a háttérsztori
Nem tetszett: Dez hülyeségei 
Fordító: Lánc Brigitta 
Kiadó: Könyvmolyképző 
Megjelenés: 2014.11.28. (Elit start: 2014.10.28.)
____________________________________________________________________________________   
Nyereményjáték 

Itt az idő, hogy megszenvedjetek egy Toxic példányért! 3 szerencsés ismét nyerhet egy kópiát. 

Dez nem túl szerencsés mostanában. Rálőnek, összeverik, üldözik aztán mindennek tetejében még meg is mérgezik. Minden erejére és szövetségesére szüksége lesz, hogy túlélje az újabb kalandot. Te vajon túlélnéd? Játékukban ezúttal a mérgező természet tudásotokat teszteljük. Minden állomáson találtok két-két képet. El kell döntenetek, hogy melyiktől szenderülnétek örök álomba. Sok sikert!


                   G                                                                                                                                          H



Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz, illetve, ha az értesítéstől számított 72 órán belül a nyertes nem válaszol e-mailben, automatikusan új nyertest sorsolunk!
 a Rafflecopter giveaway  ____________________________________________________________________________________  
További állomások 
 
11/13 Könyvszeretet 
11/19 Dreamworld 
11/21 CBooks 
____________________________________________________________________________________  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...